Setari Cookie-uri

Cand trecem la ora de iarna si cum ne este afectat organismul?

Ora de iarnă în 2019 se schimbă în ultimul weekend din octombrie, ultima noapte de sâmbătă spre duminică, mai exact în noaptea de 26 spre 27 octombrie. La această dată, ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Trecerea la ora de iarnă înseamnă că vom dormi mai mult cu o oră, deoarece ceasul este dat înapoi cu o oră. Duminică, 27 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an: 25 de ore. Trecerea la ora de iarnă – un mecanism folosit de peste 100 de ani România a aderat pentru prima dată la ora de vară în anul 1932.

Mecanismul cunoscut prin care se schimbă ora, atât primăvara, cât și toamna, este folosit de peste 100 de ani vechime de mai multe țări din întreaga lume, mai exact 70 de țări. Nu toate țările au aceeași perioade stabilite pentru schimbarea orelor.

Odata cu trecerea la ora de iarnă, cu toții trebuie să ne schimbăm ora de somn și să adormim cu o oră mai devreme. Schimbarea orei poate perturba ceasul biologic. Pot interveni dereglări hormonale, mai ales ale melatoninei, cunoscută și drept „hormonul somnului”.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Evdokimov Maxim, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.