Setari Cookie-uri

Cum să dai un reset sufletului tău după o zi proastă

Până și cei mai fericiți oameni din lume au zile proaste. 

Dacă te-aș întreba despre cele mai urâte zile din viața ta, sunt sigură că ai putea vorbi minute în șir. Și este normal, așa este viața, cu bune și cu rele, nu trebuie să te simți stânjenită. Până și cei mai fericiți oameni din lume au zile proaste.

Ce poate face diferența este, însă, cum te afectează o zi proastă. O zi proastă poate veni la pachet cu un obstacol pe drumul pe care mergi, o schimbare a traseului tău sau un eveniment care îți poate schimba viața. O zi proastă te poate pune la pământ sau te poate face mai puternică.

Primul pas în recuperarea după o zi proastă este să îți îndrepți atenția asupra emoțiilor tale. În funcție de ceea ce a mers greșit, te poți simți dezamăgită, descurajată, învinsă sau toate aceste stări la un loc. S-ar putea să simți că norocul nu este de partea ta și că nu este corect ce ți se întâmplă. De aceea este foarte important să acorzi o atenție deosebită emoțiilor, să le accepți și să le înțelegi. Este normal să ai aceste stări, doar nu ești de fier.

Citește și:

De asemenea, gândurile negative ar putea pune stăpânire nu doar pe mintea ta, ci și pe sufletul tău. Nu le permite să te pună la pământ și încearcă să păstrezi o atitudine optimistă și pozitivă. Cu cât te concentrezi mai mult pe gândurile negative cu atât acestea devin mai reale.

Pentru a combate gândurile negative, trebuie să înveți să le transformi într-o motivație pozitivă. Cel mai simplu mod de a pune în practică acest lucru este prin inversarea gândurilor negative în pozitive. În loc să îți spui că nu poți face ceva anume, începe să îți spui că poți.

Modul în care vorbești cu tine însăți este unul foarte important și leagă direct emoțiile pe care le ai de gândurile și de starea ta de spirit. Pur și simplu decizi să preiei controlul asupra acelei voci toxice și să îți spui că vei reuși să depășești și acest moment. Știu, este dificil, însă nu trebuie să te dai bătută. Întotdeauna există astfel de obstacole pe drumul vieții. Întotdeauna există greșeli, probleme, dificultăți.

Citește și:

Fă pași mici și nu renunța. Vorbește cu tine că și cum ai vorbi cu un copil mic care a căzut și are nevoie de alinare. Iubește-te pentru că ești puternică, pentru că te ridici și pentru că nu rămâi în zona de confort. Iubește-te pentru că ești minunată.

foto main: Dundanim, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.