Setari Cookie-uri

Cum se prepara corect pilaful?

În aparenţă, orezul se găteşte uşor, dar trebuie respectate câteva reguli-cheie. Încă de la început, e nevoie să ştiţi ce orez să alegeţi, în funcţie de ceea ce doriţi să gătiţi. Există mii de varietăţi de orez; dintre ele, două familii se cultivă mai uşor: indica şi japonica.

Sfaturi pentru prepararea orezului

Orezul trebuie să fie ales în funcţie de forma lui (cu bob lung sau rotund) şi de capacitatea de a absorbi lichide, dar şi în funcţie de textură, mai mult sau mai puţin lipicioasă după fierbere. De asemenea, forma bobului şi cât este de lipisios determină modul şi tehnica de preparare.

Cel mai simplu mod de preparare, în stil indian, constă în fierberea orezului într-o cantitate mare de apă care clocoteşte. Este suficient să puneţi la fiert apă cu sare, să turnaţi orezul când fierbe apa, să amestecaţi bine, să aveţi grijă să nu se lipească şi dă îl lăsaţi să fiarbă în clocote mici.

Când orezul este fiert, se scurge şi se clăteşte imediat sub jet de apă călduţă, ca să opriţi fierberea şi să înlăturaţi amidonul care rămâne la suprafaţă şi care e vinovat de adunarea boabelor de orez în cocoloaşe.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Martin Rettenberger, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.