Setari Cookie-uri

Cinci pasi pentru a atinge libertatea

Adevărata libertate provine din interiorul tău și are legătură cu sinele tău autentic. Iată cinci pași care te vor ajuta să o atingi.

1. Controlează-ți alimentația

Poate suna ciudat, dar totul începe cu controlul alimentelor pe care le consumi.
Și asta pentru că cei mai mulți dintre noi nu mănâncă pentru a-și hrăni corpul sau pentru nutrienți ci pntru a-și satisfice o poftă. Aceasta este cea mai puternică ispită pe care trebuie să înveți să o depășești.

2. Acționează în loc să reacționezi

Următorul pas este să îți stăpânești emoțiile. Fiecare dintre noi are butoane pe care ceilalți apasă însă depinde de noi cum ne comportăm atunci când se întâmplă asta pentru că există un moment de pauză între momentul în care cineva apasă pe buton și răspunsul nostru.

Cheia nu constă în a-ți suprima emoțiile ci a profita de această oportunitate pentru a conștientiza ce anume declanșează, de fapt, acea emoție.

Citește și:

3. Ieși din zona de confort

Majoritatea dintre noi ne se tem atât de mult să iasă din zona noastră de confort încât aceasta se transformă în închisoare. În afara zonei noastre de confort se află nu doar disconfortul și necunoscutul dar âși libertatea noastră personală, potențialul nostru, creșterea.

4. Confruntă-ți umbrele

Fiecare dintre noi are o umbră, o parte din psihicul nostru pe care o negăm și care, tocmai de aceea, ne sabotează. O modalitate de a-ți înfrunta umbra este să faci ceea te sperie cel mai mult. De exemplu, vrei să începi propria ta afacere, dar ești îngrozită. Fă asta.

Nu este vorba despre rezultat. Este vorba despre confruntarea cu frica ta și oportunitatea de a-ți reaminti că ai putere de decizie. A face ceea ce vrei în ciuda fricii tale este testul suprem. Dacă teama ta cea mai mare nu te poate înrobi, nimic altcvea nu poate.

Citește și:

5. Preia controlul asupra timpului tău

Când obții libertate interioară, te eliberezi de ego, false credințe și temeri. Ești liberă să-ți asculți inima și să îți folosești timpul în beneficiul tău în loc să acționezi din spirit de turmă sau pentru a umple un gol interior.

Preluarea controlului asupra timpului tău înseamnă să îți organizezi ziua în conformitate cu obiectivele tale principale de viață.

foto main: Romolo Tavani Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.