Setari Cookie-uri

Cinci pași pentru a-ți menține optimismul

Iată cinci pași pentru  a-ți menține optimismul.

1. Notează-ți gândurile și sentimentele

Ai păstrat vreodată un jurnal sau ți-ai notat undeva sentimentele și emoțiile prin car treci? Unii oameni consideră că aceasta este o modalitate terapeutică de a face față gândurilor atunci când sunt negative. Este o soluție bună pentru a face față momentelor în care te simți copleșită sau suferi de anxietate.

2. Petrece timp în aer liber

Ziua începe să scadă așadar, profită la maxim de lumina soarelui. Acest lucru ar poate fi suficient pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit și a păstra anxietatea la cote joase. Încearcă să mergi la plimbare în fiecare dimineață.

3. Adoptă o dietă sănătoasă.

Mulți oameni apelează la mâncare atunci când se simt deprimați. Adesea, este vorba despre alimente care duc la creșterea în greutate. Este un cerc vicios care te poate face și mai nefericită. O mâncare de calitate îți va oferi energie și te va face să te simți mai bine. Asigură-te că incluzi în dietă fructe și legume proaspete.

Citește și:

4. Adoptă un hobby nou

Atunci când ai mintea ocupată e maii greu să cazi pradă tristeții. Așadar de ce să nu adopți un hobby nou și să i te dedici? Găsește ceva care te interesează și ar putea fi o activitate pe care o aștepți cu nerăbdare. Vei fi surprinsă de beneficiile pe care le vei obține.

5. Socializează cu prietenii și familia.

Socializarea este o modalitate excelentă de a-ți menține veselia la cote mari. Fă un efort suplimentar pentru a te vedea prietenii și familia des, mai ales când te simți deprimată. Te vei bucura că ai făcut-o. Dacă ești invitată la evenimente sau petreceri, de ce să nu spui da? După aceea, te vei simți mai bine că nu ai lipsit de la festivități. Nu trebuie să vorbești întotdeauna despre ceea ce ți se întâmplă. Scopul este să uiți de ceea ce e negativ în viața ta. Dar dacă crezi că te ajută, stai de vorbă cu persoane care te pot susține. Când vor ști că te simți abătută, vor depune eforturi suplimentare pentru a socializa și cu tine.

Citește și:

foto main: Tiverets, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.