Setari Cookie-uri

Cinci sfaturi pentru a-ți reveni după o relație toxică

Tu nu meriti durere si suferinta. Tu meriti iubire adevarata. Meriti sa fii respectata. Meriti sa fii apreciata. Meriti atat de multe.

Sunt femei care au trecut prin relații atât de toxice încât la un moment dat și-au dorit să nu mai fie. Acum sunt bucuroase și iubite de parteneri care le adoră. Avem întotdeauna la îndemână instrumente care să ne ajute să readucem lumina și speranța în viața noastră. Iată cinci sfaturi pentru a-ți reveni după o relație toxică.

1. Nu trăi în trecut

Nu îți servește la nimic să retrăiești trecutul, nici măcar momentele frumoase. Stai cât mai mult în prezent, momentul de putere. Atunci când trăiești în trecut pierzi oportunitățile oferite de prezent și nu îți permiți să te vindeci și să ieși din situația care ți-a provocat atâta suferință.

2. Recâștigă-ți puterea

O relație toxică te face să te simți victimă, neputincioasă, incapabilă să îți conduci viața. Tocmai de aceea este important să îți recâștigi puterea la toate nivelurile. Primul pas este să conștientizezi că ai ajuns în acea situație doar pentru că ai permis.

Citește și:

3. Lucrează cu tine

Următorul pas este să începi să lucrezi cu gândurile tale și să le înlocuiești pe cele care te subminează cu unele pozitive, care sunt real în mintea ta. Implicit, emoțiile tale se vor schimba. Fă acțiuni care te împuternicesc și care îți demonstrează că poți fi complet stăpână pe tine și pe viața ta.

4. Nu fi dură cu tine însăți

Suntem pe atât de duri cu ceilalți precum suntem cu noi înșine. O relație toxică este un prilej minunat de învăța iertarea și toleranța în special față de noi înșine. Și asta pentru că tindem să ne judecăm mai aspru decât o facem față de ceilalți. Așadar fii blândă și bună cu tine și spune-ți că a fost e experiență pe care ai decis să o trăiești cu un anumit scop, acela de a experiemnta trăiri precum furia, tristețea, neliniștea, dezamăgirea, frica și a învăța ceva din ele. Pentru a devein mai puternică și a te hotărî să pășești în sfârșit pe drumul care îți este destinat.

Citește și:

5. Dă-ți timp

Asta nu înseamnă să tragi de timp ci doar să înțelegi că, de cele mai multe ori, schimbările nu se întâmplă peste noapte. Ai nevoie de timp pentru a-ți reaminti să trăiești altfel decât ai făcut-o până acum, a-ți recăpăta încrederea în tine și a-ți reaminti cum este să îți trăiești viața cu bucurie și curaj.

foto main: kenchiro168, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.