Setari Cookie-uri

Trei metode infailibile pentru a înceta să te compari cu alții

Dacă fiecare dintre noi se află pe propriul drum, în propria călătorie, într-un Univers abundent în care cu toții avem un dar unic de exprimat, ideea de competiție cu ceilalți devine un nonsens.

Atunci când te compari cu cei care au mai mult, sunt mai fericiți sau par mai bine situați decât tine, îți răpești singură bucuria de a trăi dar și posibilitatea de a te conecta la nivel profund cu alți oameni. Iată trei metode infailibile care te vor ajuta să încetezi să te compare cu alții.

1. Realizează că tu și ceilalți vă aflați într-o călătorie

Unul dintre cele mai simple moduri de a te opri din a te compara cu ceilalți este să te vezi pe tine și pe ceilalți ca și cum ați fi într-o călătorie. Astfel, nu mai există niciun fel corect sau greșit de a face ceva. Într-o călătorie, lucrurile care contează sunt destinația și, mai mult decât atât, experiența pe care o trăiești în drumul către acolo.

Aceasta prespune a face pas după pas, uneori sudoare și efort, și, în mod sigur, timp.

Citește și:

2. Fii în competiție cu tine însăți, nu cu alții

Dacă fiecare dintre noi se află pe propriul drum, în propria călătorie, într-un Univers abundent în care cu toții avem un dar unic de exprimat, ideea de competiție cu ceilalți devine un nonsens.

Ceea ce capătă importanță este propria noastră evoluție. Cum să devenim o versiune a noastră mai bună, cât mai autentică. Important este să ne bucurăm de fiecare reușită și de progress pe care îl faceem, de călătoria în sine.

3. Fiii recunoscătoare

Este o artă dar și un instrument extrem de eficiieent să fii fericită cu ceea ce ai și ești acum în timp ce îți urmărești țelul.

Să fii recunoscătoare pentru viața pe care o ai acum este una dintre cele mai bune metode de a înceta să te compari cu ceilalți. Atunci când ești mulțumită de locul în care te afli, nu trebuie să te compari cu ceilalți. Și asta pentru că nu îți lipsește cu adevărat nimic din ceea ce iubești. Ai putea avea mai multe și asta ar fi grozav, dar nu există niciun motiv real pentru a te simți frustrată sau rău în legătură cu ceea ce ai sau situația de viață în care te afli. Aceasta este puterea recunoștinței.

Citește și:

La fel de important este să fii recunoscătoare pentru ceilalți, pentru experiențele, lucrurile, trăirile, ideile pe care le aduc în viața ta. Nu uita că fiecare persoană pe care o întâlnești îți este dar sau profesor.

foto main: AstroStar, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.