Setari Cookie-uri

Cum faci un espresso perfect. Iată care este secretul

Oamenii de știință britanici au anunţat că au formula pentru un espresso perfect. Aceștia spun că o cafea iese perfectă dacă se folosesc mai puţine boabe de cafea, care trebuie măcinate mai mare, nu mai fin. Care sunt beneficiile cafelei?

Matematicieni, fizicieni şi experţi în domeniul materialelor şi-au unit forţele pentru a elabora reţeta, iar studiul lor a fost publicat în jurnalul Matter, relatează Press Association , potrivit Agerpres.

„Ei au descoperit că mai puţine boabe de cafea, măcinate mai mare, sunt elementul cheie pentru o băutură care e mai ieftin de preparat, mai consistentă şi la fel de tare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Universităţii Portsmouth din Marea Britanie.

Jamie Foster, doctor în matematică la universitatea amintită, a avut ideea acestui studiu după ce a observat că uneori două porţii de espresso, preparate în aparent acelaşi mod, pot avea gusturi diferite.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: Valeria Aksakova Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Ianuarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.