Comportamentul tau este acel lucru marunt care face o diferenta uriasa. Iata care sunt cele 12 tipuri de comportamente toxice care trebuie evitate pentru ca ii indeparteaza pe oameni de noi potrivit psihologului Mark Chernoff:

1. Sa fii invidios pe oamenii din jur. Nu permite invidiei sau geloziei sa puna stapanire pe sufletul tau. Invidia este arta de a numara binecuvantarile altei persoane in loc sa le numeri pe ale tale.

2. Sa iei lucrurile mult prea personal. Adevarul este ca ceea ce iti spun si fac oamenii este mai mult despre ei si mai putin despre tine. Reactiile lor sunt despre perspectivele, ranile si experientele lor.

3. Sa actionezi ca si cum ai fi o victima. Acest comportament toxic te tine blocata. In momentul in care incetezi sa te mai plangi si refuzi sa te vezi ca o victima neajutorata, vei constata ca esti mai puternica decat crezi.

4. Sa tii cu forta de durere si de pierdere. Schimbarea nu este usoara, insa este necesara. Sa renunti este cea mai sanatoasa si eliberatoare cale de a scapa de gandurile toxice care iti invadeaza sufletul.

5. Gandirea negativa obsesiva. Sa vezi doar lucrurile negative si sa te gandesti ca esti inconjurata de durere este un mod dificil de a trai viata; vestea buna este ca tu poti depasi acest capitol doar schimbandu-ti perspectiva.

6. Lipsa de auto-control emotional. Daca vezi ca esti excesiv de emotionala, ca iti pierzi cumpatul destul de repede si ca nu ai rabdare, atunci incearca sa lucrezi la emotiile tale astfel incat sa poti prelua controlul asupra lor. Trebuie sa intelegi ce se afla la baza acestei furii.

7. Sa judeci superficial oamenii. Nu uita ca tu vezi doar lucrurile pe care o persoana vrea sa ti le arate. Nu ii vezi sufletul, nu ii stii povestea.

8. Cruzimea sau lipsa empatiei. Un astfel de comportament nu este toxic doar pentru oamenii din jurul tau, ci si pentru tine. Sapa adanc in inima ta si gaseste compasiunea adevarata.

9. Sa inseli si sa trisezi... doar pentru ca poti. Nu face astfel de lucruri doar pentru ca simti ca poti. Fii sincera cu tine si cu toti ceilalti. Fa ce trebuie.

10. Sa ascunzi adevarul. De cele mai multe ori este mai greu sa tii minte toate detaliile unei minciuni decat sa spui adevarul.

11. Sa ai nevoia de validare constanta. Nu trebuie sa te intereseze ce spun altii. Importanta este calatoria ta prin viata, procesul, progresul, dezvoltarea ta pesonala.

12. Dorinta de a fii perfectionista. Nimic nu este perfect in aceasta lume.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: