Setari Cookie-uri

Cele 7 lucruri simple de știut despre iubire și relații (oferite de un psiholog)

Pe baza experiențelor din relațiile anterioare, cu toții avem lista noastră de lucruri pe care trebuie sau nu trebuie să le facem atunci când intrăm într-o altă relație. 

Fiecare persoană trebuie, însă, să ia în considerare următoarele șapte lucruri atunci când vine vorba despre relații și iubire:

1. Întotdeauna alege să fii tu însăți

Acest lucru este incredibil de simplu. Tot ce trebuie să faci este să nu porți o masca într-o relație; nu te preface că ești cineva diferit. Alege să fii reală, să fii tu însăți.

2. Învață să te cunoști mai bine

Nu este nevoie să găsești pe cineva care să te definească sau să te vindece. Trebuie să încetezi să mai cauți iubirea crezând că vei fi întreagă. Tu ești întreagă singură. Concentrează-te doar pe tine însăți, descoperă-te, iubește-te și apoi vei fi pregătită să te îndrăgostești de altcineva.

3. Îmbunătățește-ți încrederea în tine însăți

Citește și:

Renunță să te mai judeci, să te concentrezi doar pe defectele tale. Acceptă că nu vei fi niciodată perfectă; în plus, imperfecțiunile sunt cele care te fac unică. Iubește-te așa cum ești.

4. Cere mai mult atunci când simți că meriți (și nu ți se oferă)

Nu te mulțumi cu o iubire în care nu ești fericită. Nu îți fie teamă să spui ce ai pe suflet, să ceri atunci când simți că meriți mai mult.

5. Ține minte că oamenii nu se schimbă niciodată

O persoană nu poate fi niciodată schimbată deoarece oamenii nu se schimbă niciodată. Nu îți petrece timpul încercând să faci din cineva o persoană mai bună; nu este datoria ta să faci asta. Concentrează-te în schimb, pe tine însăți.

6. Fă diferența dintre dorința și iubire adevărată

Citește și:

Dorința poate rezista câteva zile, luni, în cel mai bun caz ani. Iubirea poate rezistă o viață întreagă dacă este hrănită așa cum trebuie. Învață să faci diferența dintre acestea două.

7. Ține minte că pentru iubire trebuie să lupți

Cu timpul, îți poți da seama că dragostea nu va fi atât de simplă pe cât crezi. Nu, pentru iubirea adevărată trebuie să muncești clipă de clipă, zi de zi. Nu trebuie să cazi în rutină pentru că iubirea poate dispărea oricând.

foto main: amesto, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.