Setari Cookie-uri

Cum să te ierți pentru greșelile făcute și să te eliberezi de orice frică

Inima ta a trecut prin atâtea, este momentul să ai grijă de ea. Vorbește cu persoanele pe care le-ai rănit și cere-le să îți mai dea o șansă, să îți acorde un nou început. 

1. Închide ochii și simte.

Simte fiecare boabă de regret, de remușcare. Simte fiecare cuvânt care îți alunecă de pe buze. Simte fiecare acțiune pe care ar trebui sau nu ar trebui să o faci. Simte fiecare cuvânt nerostit, orice frică, îndoială și ezitare care simți că te-au rănit. Simte orice greșeală, orice dezordine, orice moment în care ar trebuit să fii și nu ai fost.

Simte tot...

2. Apoi scapă de toate acestea

Dă-ți seama că nu poți controla fiecare rezultat, că nu poți rescrie trecutul, că nu poți fi întotdeauna perfectă, că ești om și că faci greșeli. Și este în regulă. Permite-i sufletului tău să cunoască că durerea este reală, există, dar că nu o poți ține lângă tine pentru totdeauna. Învață să te ridici de la pământ, să ai încredere în tine și să ai puterea de a merge mai departe.

Citește și:

3. Reamintește-ți că meriți mai mult

Concentrează-te pe tot ce ai făcut și vei face bine. Lasă-ți mintea să se concentreze spre zile mai bune, vremuri mai frumoase. Permite fiecărei îngrijorări să iasă din sufletul tău, transformând durerea în scop și mania în recunoaștere. Apreciază tot ce ai învățat și continuă-ți drumul.

4. Fii blândă cu tine

Inima ta a trecut prin atâtea, este momentul să ai grijă de ea. Vorbește cu persoanele pe care le-ai rănit și cere-le să îți mai dea o șansă, să îți acorde un nou început.

5. Crede în zile mai bune...

... pentru că vor veni, chiar dacă acum nu mai poți înțelege nimic și ești doar în durere. Crede că te vei elibera de acest trecut așa cum iese un fluture din cocon, că îți vei crește aripi și vei putea zbura spre noi începuturi. Crede că nu ești o persoană rea... și apoi devino cine ești capabilă să fii.

Citește și:

6. Mergi mai departe

Fă pași mărunți. Nu te avânta prea mult. Puțin câte puțin. Ai nevoie de timp să treci peste tot ce s-a întâmplat, tot ce ai trăit, tot ce a simțit inima ta. Reamintește-ți pe acest drum că ești demnă de propria iubire de sine.

foto main: pimchawee, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.