Setari Cookie-uri

4 Moduri de a îți proteja sufletul de energia negativă a oamenilor din jurul tău

Este o adevărată provocare să trăiești o viață fericită atunci când ești înconjurată de oameni toxici.

Iată câteva moduri eficiente prin care îți poți proteja sufletul de energia negativă a oamenilor din jurul tău:

1. Stabilește limite

Poți evita toată drama din viața ta stabilind limite și distanțându-te atunci când este necesar. Gândește-te la următorul scenariu: dacă o persoană negativă ar fuma non stop, de dimineață până seară, țigară după țigară, ai sta toată ziua lângă ea inhalând fumul? Nu, cu siguranță nu ai face asta. Te-ai distanța. Acum gândește-te că acest fum reprezintă întreaga energie negativă care îți îmbolnăvește sufletul.

2. Răspunde cu răbdare, nu prin insulte

Atunci când întâlnești o persoană cu o atitudine negativă, încearcă să rămâi calmă și să nu arunci insulte asupra ei. Păstrează-ti răbdarea și nu te coborî la nivelul său. Adevărata putere a ta constă în a fi destul de puternică astfel încât să faci un pas în spate și să te îndepărtezi din orice situație dificilă.

Citește și:

3. Concentrează-te pe soluții și nu pe probleme

Nu te mai gândi la cât de multe probleme are această persoană și concentrează-te mai degrabă asupra modului în care ai de gând să gestionezi comportamentul astfel încât să ieși din situația în care te afli fără să îți fie rănit sufletul. Acest lucru te va ajuta să îți îndrepți atenția doar asupra ta și, implicit, va reduce și stresul pe care îl resimți în momentul în care interacționezi cu persoana respectivă.

4. Nu mai încerca să schimbi oamenii

Nu mai face asta, nu poți schimba oamenii. Fie accepți cine sunt, fie alegi să trăiești fără ei. S-ar putea să sune puțin dur, însă acesta este adevărul. În momentul în care încerci să schimbi oamenii, ei se închid în ei, încearcă să reziste și să se încăpățâneze să fie la fel... însă atunci când nu încerci să îi schimbi, când îi susții și le permiți să fie așa cum își doresc, se schimbă treptat în cel mai miraculos mod. Pentru că ceea ce se schimbă cu adevărat este modul în care tu alegi să ii vezi.

Citește și:

foto main: Athitat Shinagowin, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.