Setari Cookie-uri

Tu bucură-te că vezi răsăritul și nu mai complica tot ce e simplu

Nu îți mai complica singură viața. 

În zilele noastre, tot mai mulți oameni trăiesc vieți stresante, complicate, grăbite - alergând într-una după lucruri de care nici măcar nu au nevoie, după oameni cărora nu le pasă de ei, după suflete goale și după fericire neștiind că aceasta este deja în inima lor.

Încercăm să deținem controlul chiar și atunci când nimic nu ține de noi și ne facem singuri viața de o mie de ori mai grea.

Poate că lucrul de care avem nevoie cel mai mult nu este legat de să facem tot mai multe, însă o curățare temeinică a listelor noastre de sarcini mentale, emoționale și fizice. Nu putem face o mie de taskuri stresante într-o zi și să ne așteptăm să fim fericiți, liniștiți, împăcați. Viața nu funcționează așa. Avem nevoie și de timp pentru noi în care să facem ceea ce ne place sau, și mai important, să nu facem nimic.

Citește și:

Iată câteva moduri prin care ne complicăm singuri viața:

1. Procrastinăm și nu ne folosim timpul așa cum ar trebui.

2. Ne îngrijorăm. Cu cât ne facem mai multe griji, cu atât mai multe probleme nu ajung să aibă rezolvare.

3. Așteptăm momentul potrivit. Așteptarea este bună atunci când nu deținem controlul, însă așteptarea oportunităților atunci când este în puterea noastră să facem ceva nu este benefică.

4. Facem mai mult decât ar trebui. Spunem DA tuturor oamenilor și situațiilor. Ideea de angajament este importantă, însă excesul de angajament înseamnă să mulțumești pe toată lumea - mai puțin pe tine.

5. Căutăm aprobare din partea altora. Unul dintre cele mai grele lucruri pe care le vom face vreodată va fi să încercăm să facem pe plac oamenilor. Este greu pentru că nu vom reuși niciodată.

Citește și:

6. Încercăm să controlăm. Când vrem (și încercăm) să controlăm mai mult decât ar trebui, nu ne bucurăm de călătorie și nici de destinație.

7. Acceptăm drama în viața noastră. Drama este una dintre bazele unei vieți complicate și triste. Acceptând drama altor oameni ajungem să fim mai stresați și mai deprimați.

8. Facem un pas în față și doi înapoi. Cu alte cuvinte, ezităm. Ne întrebăm dacă ar trebui să facem asta, îndrăznim, începem, iar apoi ne oprim. Vedem posibilitățile din fața noastră, mergem înainte, întâlnim un obstacol și apoi renunțăm.

9. Ne plângem prea mult.

10. Nu stabilim limite în relațiile cu cei din jurul nostru.

11. Ne comparăm cu alte persoane.

12. Nu suntem sinceri, ne place să spunem minciuni.

Citește și:

13. Nu iertăm.. sub nicio formă. Și rămânem în trecut.

14. Ne concentrăm pe alți oameni fără să ne mai gândim la noi.

15. Nu avem grijă de relațiile noastre frumoase.

16. Trăim în trecut și ne hrănim prea des din amintiri.

17. Evităm lucrurile grele pentru că este mai ușor să rămânem în confortul rutinei.

foto main: Cozy Home, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.