Setari Cookie-uri

Vrei să știi secretul fericirii? Iubește-te pe tine înainte de a îi iubi pe alții 

Cea mai importantă relație pe care o vei avea vreodată este relația cu tine însăți. 

Poți fi cea mai uimitoare persoană din lume, toți oamenii din jurul tău văzându-te precum o rază de soare, cu un suflet plin de iubire și un adevărat geniu, însă dacă tu însăși nu te vezi așa, toată această admirație externă nu contează absolut deloc. Știu asta pentru că obișnuiam să mă uit la oamenii din jurul meu care aveau succes și erau foarte fericiți și mă întrebăm: "Care este secretul lor? Eu de ce nu pot fi așa?".

După o luptă extrem de lungă (de ani întregi chiar) în care am încercat să fac față eșecurilor, dependențelor emoționale, fricii de singurătate și urii de sine, m-am educat și am realizat că motivul pentru care nu puteam fi fericită că oamenii pe care îi invidiam era că nu știam să mă iubesc așa cum se iubeau ei înșiși.

Citește și:

Fiecare secundă pe care o petreci îndoindu-te de tine și fiecare moment pe care îl folosești pentru a te critica sunt o pierdere tragică - un moment incredibil din viața ta pierdut în cel mai urât mod posibil. Și nu este ca și cum ai avea timp pentru totdeauna... așa că nu îți mai pierde secundele.

Nu mai arunca nici măcar o clipă din viața ta făcând un lucru groaznic pentru tine. Astăzi este cea mai bună zi pentru a începe să te iubești. Iată cum:

1. Spune-ți că ești suficient de bună în tot ce faci

Acesta poate părea un sfat foarte simplist, însă este absolut vital. Spune-ți că ești suficient de bună în tot ce faci, că dai tot ce ai mai bun și că ai încredere în tine.

2. Crede că ești capabilă să depășești provocările cu care te confrunți

Citește și:

Provocările mari fac viața mai interesantă; depășirea lor fac viața incredibilă. Trăiește în consecință. Modul în care faci față provocărilor vieții este cel care determină nivelul de succes și fericire. Râzi de greșelile tale și învață din ele.

Adună-ți puterea din necazuri și mergi mai departe. Distrează-te cu provocările cu care te confrunți și depășește-le.

3. Alege responsabilitatea în locul învinuirii

Când se întâmplă ceva negativ, o persoană care se iubește va căuta o modalitate de a își asuma responsabilitatea și nu va încerca să o arunce asupra altcuiva. Pentru că aceasta știe că punerea responsabilității în cârca altcuiva nu rezolvă problema - ci doar stârnește anxietate și neputință.

Citește și:

Alegând să îți asumi întreagaă responsabilitate, îți faci singură favoarea de a încuraja schimbarea și acceptarea pozitivă mai degrabă decât de a trăi în tristețe, negare și stagnare.

foto main: Mary Long, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.