Setari Cookie-uri

Echinocțiul de toamnă 2020. Lumina și umbra se îndreaptă către echilibru

Este timpul să ținem pasul cu energia Universului și să facem schimbările de care ne-a fost atât de frică

Pe 22 septembrie 2020 am avut echinoctiu de toamnă, ceea ce înseamnă că oficial a început toamna (echinocțiul de toamnă reprezintă debutul toamnei din punct de vedere astronomic).

Echinocțiul (numit și echinox) este momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ datorită faptului că Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc. Trecerea în anotimpul toamnă din punct de vedere astronomic este marcată de echinocțiul de toamnă.

Echinocțiul de doar două ori pe an. Primul echinocțiu este cel de primăvară - și are loc atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece din emisfera cerească sudică în cea nordică și mai avem și echinocțiul de toamnă, moment în care Soarele traversează ecuatorul ceresc și se mută din emisfera nordică în cea sudică.

Citește și:

Cunoscute ca fiind cele mai puternice zile ale anului, echinocțiile sunt zile în care există ore egale de lumină și de întuneric. Echinocțiul este un simbol al autenticității și al dualității.

Anul acesta echinocțiul de toamnă din septembrie a avut loc ieri, pe 22 septembrie. Acest moment a activat o aliniere puternică între Pluto, Saturn, Marte și Mercur. Cunoscut și sub numele de "T-square", această aliniere a atins apogeul fix în timpul echinocțiului. Conform astrologiei vedice, pe acest echinoctiu, nodurile lunare (Raju și Ketu) s-au deplasat spre Taur și Scorpion. Pe măsură ce nodurile au schimbat semnele, acestea au adus și câteva schimbări majore în întregul Univers.

Echinocțiul de toamnă și schimbarea

Nu doar astrologia vedică, ci și astrologia occidentală indică această schimbare. Marcând jumătatea anului astrologic, echinocțiul de toamnă aduce o schimbare a modului în care curg energiile.

Citește și:

Alinierea puternică a planetelor (T-square) susține în continuare vânturile schimbării și ne îndeamnă să acționăm, dar să nu ne grăbim în decizii, concluzii și modificări. Trebuie să găsim echilibrul delicat dintre încrederea în instinctele noastre pentru a face un salt major și a nu ne lăsa prea prinși în egoul nostru. În cazul în care ne aflăm într-o dilemă, este important să avem încredere în intuiție și să mergem mai departe.

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.