Setari Cookie-uri

Cele 4 lucruri care contează cu adevărat în viață 

Bani. Bunuri. Status. Mulți dintre noi ne petrecem zeci de ani alergând după aceste lucruri și uneori facem sacrifici uriașe pentru a ajunge la ele. Însă acestea nu sunt lucrurile care contează cu adevărat în viață. 

Viața este scurtă. Concentrează-ți atenția asupra lucrurilor care contează cu adevărat și renunță la ceea ce nu contează.

Cele mai valoroase bunuri ale noastre sunt telefoanele mobile, televizoarele, mașinile noi sau chiar casele mari și impresionante, nu? Greșit! Cele mai valoroase bunuri nu sunt acestea? Nu sunt nici în bancă. Nu pot fi comandate online. Adevărul este că acestea sunt pe o listă foarte scurtă.

Cele 4 lucruri care contează cu adevărat în viață sunt:

- scopul;

- sănătatea;

- timpul;

- relațiile cu oamenii din jurul nostru.

1. Scopul

Scopul este motivul nostru pentru care mergem mai departe. Ne conduce acțiunile. Ne alimentează pasiunile. Acesta cuprinde munca noastră, relațiile și abordarea cu care ne trăim viața. Scopul înseamnă să ne trăim viața cu un motiv.

Citește și:

Dacă ne-am pierdut drumul și căutăm scopul sau motivul, ne putem folosi de câteva întrebări simple, dar importante:

- Unde încerc să ajung?

- Ce mă motivează?

- Care este motivul pentru care mă trezesc dimineața?

- Ce îmi doresc mai mult în viață?

- Ce îmi doresc mai puțin în viață?

Răspunsurile la aceste întrebări te pot ajuta să îți dai seama ce contează cu adevărat pentru tine. Folosește-le ca lumină călăuzitoare și, cel mai important, revizuiește-le cât mai des cu putință.

2. Timpul

Cu toții avem același număr de ore pe zi. De ce unii dintre noi reușesc să facă atâtea lucruri, abordând viața într-o stare relaxată și fericită, în timp ce alții sunt stresați în permanență și se plâng că se simt copleșiți de situație?

Citește și:

Deși cu toții avem responsabilități și obligații, fericirea ține mult de alegerile pe care le facem și de modul în care gândim. Important este să găsim acel echilibru care să funcționeze.

Timpul este o resursă finită; odată folosit, a dispărut - nu mai poate fi dat înapoi. Nu putem lua timpul trecut, însă putem fi selectivi cu timpul care ne-a mai rămas.

Putem prelua controlul astfel încât să ne protejăm timpul prețios și să ne îndreptăm atenția asupra activităților și a oamenilor care aduc în viața noastră semnificație și bucurie.

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.