Setari Cookie-uri

În ciuda lucrurilor pe care ți le spun alți oameni, ai voie să fii tristă uneori 

Este în regulă să te simți tristă chiar acum. Este în regulă să recunoști că nu ești bine. Este în regulă să nu fii cu zâmbetul pe buze zi de zi, clipă de clipă. 

Oricât de mult ne-am dori să fim într-o stare constantă de optimism și fericire, tristețea este o parte importantă a vieții noastre.

Suntem înconjurați de fraze și citate care ne încurajează să fim fericiți... de parcă ar fi atât de ușor precum apăsarea unui buton. Și, deși unele experiențe pot reproduce fericirea instantanee, uneori pur și simplu suntem doar triști... și asta este în regulă.

Există cărți, articole și postări nesfârșite pe Instagram și Facebook despre cum să fii fericit, dar încă ne este teamă să spunem oamenilor din jurul nostru că uneori suntem triști. Adevărul este că toți am fost, suntem și vom fi triști - tristețea este o emoție reală, importantă, validă.

Viața este dificilă. Viața este o luptă continuă a adversităților, unele mai dificile decât altele. Unele dintre ele exista doar în propriile noastre minți, în timp ce altele sunt reale, au consecințe traumatice și de lungă durată. Însă așa este viața - cu bune și cu rele, ea se întâmplă și ne face să ne simțim învinși din când în când.

Citește și:

Așadar, da... este ok să fii tristă din când în când. A fi tristă te poate ajuta să înveți să îți apreciezi emoțiile în întregime, să accepți ceea ce simți, să te eliberezi, să plângi, să te întristezi, să te enervezi și să simți tot ce trebuie să simți. Este în regulă să îți înțelegi emoțiile decât să le deviezi și să le ascunzi.

În ciuda lucrurilor pe care ți le spun alți oameni, ai voie să fii tristă uneori. Pentru că tristețea este temporară. Nu te vei simți așa pentru totdeauna și trebuie să îți amintești acest lucru - este important, este mai presus de orice. Nu îți fie teamă să ceri ajutor. Nu îți fie teamă să lași alți oameni să te ajute, să îți pună din nou zâmbetul pe buze. Și nu îți fie teamă să lucrezi la fericirea ta.

Citește și:

Vei depăși orice situație. Timpul le va rezolva pe toate. Vei fi din nou fericită pentru că așa este viața. Și asta înseamnă să fii om.

foto main: kenchiro168, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.