Setari Cookie-uri

De cele mai multe ori persoana care încearcă să facă toți oamenii fericiți ajunge singură

Te regăsești?

"Nu înțeleg de ce sunt atât de singur. Încerc să fac toți oamenii din jurul meu fericiți. De ce nu îi pasă nimănui cum mă simt?"

Aceasta poate fi una dintre cele mai des întâlnite întrebări. Problema este un fenomen deja obișnuit prin care, pentru a ne simți în siguranță în relațiile noastre, putem opri cu ușurință concentrarea asupra propriilor nevoi și dorințe și ne putem pune întreaga energie în căutarea de căi și modalități de a face fericiți oamenii din jurul nostru.

De ce nu este bine să facem asta: de cele mai multe ori, această strategie ne scurge de toată energia.

În mod logic, comportamentul are sens: dacă putem demonstra altora că suntem dispuși să îi facem prioritatea noastră, speranța noastră este ca aceștia, la rândul lor, să aprecieze eforturile noastre și să facă același lucru pentru noi.

Citește și:

Nu este nimic în neregulă cu această idee, iar cele mai satisfăcătoare relații reciproce sunt formate din gesturi spontane de bunătate, dragoste, sprijin și acte de iubire. Lucrurile tind să se înrăutățească, însă, atunci când o persoană oferă în mod continuu mai mult decât primește. Acest tipar se poate întâmpla în orice fel de relații - nu doar în cele de dragoste, ci și în relațiile de prietenie, relațiile de la birou, în cadrul familiei și așa mai departe. Și cu cât facem asta mai des, cu atât acest tipar ajunge să fie în majoritatea relațiilor din viața noastră - ajungând, astfel, să fim blocați într-un anumit tipar fără să știm ce și cum să facem pentru a schimba lucrurile.

Citește și:

Cel mai bun lucru pe care îl putem face este următorul: să oferim iubire, dar să nu uităm să cerem și noi înapoi. Și chiar dacă nu cerem, să fim atenți la câtă dragoste primim. Este important să învățăm că nu putem ajuta sau schimba alți oameni - noi suntem doar spectatori și susținători. De aceea contează foarte mult să încercăm să păstrăm acele limite sănătoase în relațiile cu cei din jurul nostru, să existe independență indiferent de tipul legăturii pe care o avem cu ceilalți și, încă un lucru care trebuie să fie în parteneriatele reale și sănătoase - să ne punem pe primul loc. Să avem grijă de noi înainte de a avea grijă de alții.

foto main: Piyapong89

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.