Setari Cookie-uri

3 Moduri extrem de populare prin care ne irosim viața și ce putem face în acest sens

Ceea ce trebuie să facem cu adevărat este adesea ceea ce simțim cel mai mult să evităm.

Dacă nu urmărim ceea ce vrem, nu îl vom obține niciodată. Dacă nu punem întrebările corecte, vom primi întotdeauna răspunsuri greșite. Dacă nu facem un pas înainte, vom sta mereu un același loc. Viața este o călătorie compusă din pași mărunți. Cheia este să faci acești pași în fiecare zi.

Iată care sunt cele mai populare moduri prin care ne irosim viața:

1. Ne irosim viața cu distrageri fără sens

Distragerile sunt mai dăunătoare și mai tentante decât ne dăm noi seama. De cele mai multe ori ne umplem viața de distrageri pentru că ne este teamă de realitate - așa că recurgem la petrecerea timpului pe rețelele de socializare, jocuri video, televizor. Ar trebui să încercăm să nu mai permitem distragerilor să ne țină în spate; să trăim cu adevărat. Să învățăm să ne bucurăm de momentul prezent și de viața reală.

Citește și:

2. Ne irosim viața concentrându-ne pe cât de copleșiți suntem de fiecare zi

Când ai prea multe lucruri de făcut ajungi să te simți fără speranță și neajutorată. "Cum să le fac pe toate?", "De unde atâta timp?"... Cu toții am fost copleșiți de atât de multe ori.

Ce a funcționat pentru mine și poate funcționa și pentru tine - în loc să te concentrezi pe toate lucrurile dificile pe care le ai de rezolvat și să te sperii că nu ai timp suficient pentru a te ocupa de toate, începe să îți planifici timpul mai bine - să îți faci un program detaliat astfel încât să începi să rezolvi treptat taskurile și problemele cu care te confrunți.

3. Ne irosim viața temându-ne de eșec

Teama de eșec ne poate ține în loc. Când nu te simți suficient de bună sau de pregătită ajungi să te gândești că vei da greș - și aici apar sentimentele de rușine. Teama se instalează, iar această stare devine tot mai puternică și ajunge să nu îți mai permită să lupți pentru ceea ce îți dorești, să îți asumi riscuri, să evoluezi.

Citește și:

Ce ai de făcut: reamintește-ți că singurul mod de a îți urma visurile este să o iei treptat. Spune-ți că eșecul nu este, de fapt, cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla - ci faptul că rămâi în același loc confortabil și îți irosești viața.

foto main: Natali art collections, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.