Setari Cookie-uri

Regula de 2 minute care îți va schimba complet viața

Creierul nostru nu reacționează foarte bine la luarea deciziilor deoarece este speriat de schimbări, modificări. 

De câte ori nu te-ai simțit furioasă pentru că ai uitat ceva sau pentru că ai amânat un lucru destul de important care dura foarte puțin timp și care a dus ulterior la consecințe dificile și de lungă durată?

Unul dintre autorii site-ului Quora a împărtășit cu cititorii săi o regulă simplă, de doar 2 minute, care i-a readus ordinea în viață.

Iată ce a scris:

"Dacă durează mai puțin de 2 minute, fă-o acum!"

Mintea noastră este foarte rea la luarea deciziilor deoarece acestea sugerează schimbări. Instinctele noastre funcționează într-un mod prin care încercăm să evităm schimbările. Regula de 2 minute este incredibilă deoarece elimină procesul de luare a deciziilor din calea noastră și inițiază începutul a ceva pe care simți nevoia să amâni.

Citește și:

Iată cum se aplică regula de 2 minute în viața reală:

1. Cum poți avea întotdeauna chiuveta curată: speli vasele imediat după ce termini de mâncat (acest proces durează mai puțin de 2 minute);

2. Cum poți avea camera ordonată: când te întorci de la muncă, ai neovie de doar jumătate de minut pentru a îți schimba hainele și a le pune în dressing. Aceste mici detalii vor face schimbări incredibile în aspectul locuinței tale.

3. Cum poți fi cu mailurile la zi: de câte ori nu ai amânat să răspunzi la mailuri și acestea s-au tot adunat, iar apoi ți-a luat o veșnicie să ajungi cu toate la zi? Trimite răspunsul imediat ce primești e-mailul.

Viața este mult mai simplă atunci când nu ai o listă lungă de treburi și lucruri mici de rezolvat. Profită de fiecare clipă pe care o ai, învață să fii productivă, nu întârzia, nu intra în panică și nu stresa cu privire la lucrurile care durează mai puțin de 2 minute.

Citește și:

foto main Franzi, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.