Setari Cookie-uri

De ce ai tot timpul buzele crăpate și cum le poți vindeca rapid

Ți se pare că buzele tale sunt mereu crăpate, în special în sezonul rece? Află care sunt principalele motive pentru care pielea buzelor se usucă și se crăpă, dar și ce poți face pentru a le vindeca mai repede.

Uscarea și crăparea buzelor este o problemă cu care se confruntă cele mai multe persoane pe timpul iernii. „Deși există multe cauze pentru uscarea și crăparea buzelor, cel mai des întâlnit motiv este frigul și aerul uscat”, declară pentru purewow.com medicul dermatolog Robyn Gmyrek.

Nu doar aerul rece de la exterior este responsabil pentru crăparea buzelor, ci și aerul uscat din interior. Încălzirea locuințelor are ca efect uscarea excesivă a aerului, care contribuie la uscarea pielii, inclusiv a buzelor, care sunt expuse întotdeauna. Pierderea apei din piele este cauza majoră de uscare a buzelor, care duce apoi la pierderea elasticității și la crăpare.

Este o reacție în lanț pentru că cei mai mulți dintre noi avem tendința de a ne linge buzele pentru a le umezi, ceea ce agravează situația.

Citește și:

Citeste continuarea pe eva.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.