Setari Cookie-uri

Scapă de traumele copilăriei. 6 Moduri de a îmbunătăți relația cu membrii familiei

Iată câteva moduri simple, dar eficiente, de a îmbunătăți relația cu membrii familiei:

Dinamica familiei ne modelează perspectiva asupra vieții. Dacă venim dintr-o familie în care există relații sănătoase, în care oamneii se iubesc, atunci vom putea și noi să avem la rândul nostru relații frumoase cu oamenii cu care intrăm în contact (în viața socială).

Iată câteva moduri simple, dar eficiente, de a îmbunătăți relația cu membrii familiei:

1. Nu juca niciodată cartea victimei

Nu poți juca cartea victimei când ești în familie. Membrii familiei sunt cei mai apropiați oameni de sufletul tău - dacă faci ceva pentru ei, ar trebui să fie din dragoste. Însă, dacă preferi să faci ceva pentru că ești forțată să faci asta, nu o face. Acest lucru duce la resentimente care pot provoca conficte majore. Nu te sacrifica pentru că ți se cere; sacrifică-te pentru că vrei.

Citește și:

2. Tratează toți membrii familiei la fel

Nu există niciun motiv pentru care ar trebui să fii bună, blândă cu unii membrii și rea, rece cu alții. Dacă vrei să ai relații frumoase, sănătoase, mature cu membrii familiei, atunci acceptă-i pe toți așa cum sunt și tratează-i la fel.

3. Vindecă-te și iartă

De-a lungul vieții vor fi argumente, certuri, conflicte în familia ta. Sfatul psihologilor este să ierți și să permiți tuturor sentimentelor urâte din inima ta să plece. Vorbește deschis despre ceea ce simți, spune ce ai pe suflet, nu ține ranchiună și învață să ierți.

4. Acceptă faptul că nu toți sunt la fel

Doar pentru că cine face parte dintr-o familie, nu înseamnă că va fi ca tine. Nu va fi oglinda ta. Cu toții suntem diferiți în această lume - chiar și membrii familiei. Nu ar trebui să încerci să schimbi pe nimeni - acceptă-i pentru ceea ce sunt și iubește-i necondiționat. Și nici ei nu ar trebui să încerce să te schimbe pe tine.

Citește și:

5. Spațiul este necesar

Limitele sunt deosebit de importante atunci când vine vorba de familie. Fiecare persoană are nevoie de propriul spațiu - unde să poată respira și să fie ea însăși. Este important să trasăm limite sănătoase și, în același timp, să oferim tuturor spațiul necesar.

6. Trebuie să existe echilibru între a oferi și a primi

Nu poți oferi tot ce ai pentru a nu primi niciodată nimic în schimb. Într-o familie împărtășești nu doar momente fericite, ci și momente de tristețe. De aceea este important să existe echilibru între ceea ce oferi și ceea ce primești. Dacă vrei să știi dacă familia ta este acolo pentru tine, gândește-te la momentele în care ai avut nevoie de ea - ți-a fost alături? Te-a lăsat să plângi, să te descarci? Te-a susținut necondiționat? Răspunde-ti la aceste întrebări și îți vei da singură seama.

Citește și:

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.