Setari Cookie-uri

7 Modalități de a îți proteja sufletul și a te distanța de o persoană toxică apropiată

Uneori persoanele toxice pe care încerci să le eviți sunt persoanele pe care le iubești. De aceea nu este ușor să tai toate legăturile cu cei cunoscuți, cu prietenii sau, și mai important, cu familia. 

În astfel de cazuri, nu poți înlătura definitv din viața ta o persoană toxică - cea mai bună variantă este metoda distanțării. Te poți distanța mental și emoțional. Acordă o atenție constanța modului în care comunici cu această persoană. Iată ce trebuie să faci:

1. Nu iniția contact inutil

Evită comunicarea lungă ori de câte ori este posibil. Nu iniția contact inutil; nu suna, nu scrie, nu îi cere să te viziteze.

2. Nu te plânge de problemele tale

Un lucru foarte important pe care trebuie să îl faci: nu îți dezvălui sufletul în fața unei persoane toxice. Nu împărtăși detalii despre viața ta. Nu uita că fiecare cuvânt poate fi folosit împotriva ta.

3. Nu discuta în prezența sa despre alte persoane

Va schimbă informațiile și le va răspândi în lumea largă. În alt caz, te va șantaja emoțional cu detaliile pe care i le-ai spus.

Citește și:

4. Nu împrumuta de la o persoană toxică

Nu imprumuta bani, nu cere favoruri, nu cere ajutor. Aceasta este o datorie pe care nu vrei să o ai.

5. Încearcă să nu arăți prea multe emoții

Nu purta conversații lungi. Vorbește clar, cu multă atenție... niciodată foarte mult. Urmărește modul în care ți se adresează. Îți pune întrebări? De ce este atât de interesată de un subiect anume? Află ce urmărește și, în același timp, rămâi distantă.

6. Nu intra în discuții dureroase

Te poți trezi într-o capcană. Fără să îți dai seama, vei ajunge într-o luptă dificilă, te vei enerva și apoi te vei simți vinovată (fără să fii).

7. Nu îi cere să se descarce în fața ta

Nu îți încărca sufletul și inima de problemele sale. Nu o încuraja să îți povestească detalii despre viața sa pentru că este posibil să te facă pe tine responsabilă cu rezolvarea situației în care se află.

Citește și:

Sfatul nostru:

Încearcă să nu îți mai deschizi sufletul în fața persoanelor greșite. Nu uita că unii oameni nu sunt ca tine - nu vor să ajute, nu vor să asculte, nu vor să vindece. Din contră; mulți îți învață punctele slabe și apoi le folosesc împotriva ta.

Stabilirea unor limite vizibile, clare, stricte pot ajuta o persoană toxică să înțeleagă că nu este doar despre ea și să își schimbe atitudinea. Așadar, distanțarea este bună pentru ambele părți și permite evitarea conflictelor deschise și dureroase.

foto main katalinks, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.