Setari Cookie-uri

Cele 10 etape ale unei relatii pe care fiecare cuplu ar trebui sa le stie si sa le inteleaga

Daca te intrebi in ce stadiu se afla relatia ta si daca este una fericita sau se indreapta spre dezastru, fii atenta la aceste semne. 

Psihologii spun ca exista 10 etape principale in fiecare relatie pe care oamenii ajung sa le experimenteze. Iata care sunt acestea:

1. Etapa de initiere

Aceasta etapa apare atunci cand intlanesti pentru prima data pe cineva si ii permiti sa intre in viata ta. Este un proces in care incepeti sa va cunoasteti - atentia ta se concentreaza pe atribute superficiale, cum ar fi aspectul si modul in care persoana se prezinta.

2. Etapa de experimentare

Daca treci de etapa de initiere (foarte multe persoane nu o fac), atunci vei intra in etapa de experimentare. Multe persoane nu ajung pana aici deoarece gasesc ceva in prima etapa care nu le place atat de mult. In timpul experimentarii, partenerii se adancesc in interesele si valorile celuilalt.

3. Etapa fericirii

Motivul pentru care aceasta etapa se numeste asa este ca lucrurile incep sa devina mai serioase, mai intense. Ati aflat destul de multe lucruri unul despre celalalt incat acum doriti sa impartasiti intre voi si alte informatii - mai profunde, mai intime. Sentimentele incep sa se dezvolte si exista mult entuziasm cu privire la relatie.

Citește și:

4. Etapa de integrare

Acum, ca sunteti oficial un cuplu si aveti sentimente unul pentru celalalt, incepe etapa de integrare in care veti incepe sa va aduceti vietile impreuna. Dezvoltati rutine si obiceiuri in cuplu. Familia si prietenii sunt si ei implicati si incep sa va cunoasca. Cu alte cuvinte, ati trecut de la "eu si tu" la "noi".

5. Etapa de legatura

Intrucat va priviti acum ca pe o unitate in loc de doi indivizi, etapa de legatura este atunci cand angajamentul real tinde sa se intample. Amandoi sunteti siguri de ceea ce aveti, de sentimentele pe care le impartasiti, asa ca fie va mutati impreuna, fie va casatoriti - un pas urias este facut in aceasta etapa. Fiecare persoana are propriul mod de a arata iubirea insa, indiferent de situatie, aceasta etapa implica un anumit angajament formal in ochii societatii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.