Setari Cookie-uri

Cele 10 etape ale unei relatii pe care fiecare cuplu ar trebui sa le stie si sa le inteleaga

Daca te intrebi in ce stadiu se afla relatia ta si daca este una fericita sau se indreapta spre dezastru, fii atenta la aceste semne. 

Urmatoarea serie de etape este cea care duce la incheierea relatiei - fie ca sunteti casatoriti, traiti impreuna sau pur si simplu sunteti intr-o relatie, faza de despartire se intampla la majoritatea cuplurilor la un moment dat in viata. Iata ce presupune:

6. Etapa de diferentiere

Daca ati intrat in stadiul de diferentiere, atunci probabil ca va indreptati catre despartire. Acesta este momentul in care incepeti sa vedeti diferente, incompatibilitati. Acesta este momentul in care incepi sa te intrebi daca el este alesul.

7. Etapa de indepartare

Aceasta etapa este o continuare a etapei de diferentiere - te indepartezi de partener, iti stabilesti niste limite, comunicarea se clatina si intimitatea (in toate modurile - emotionala, mentala, fizica) este aproape inexistenta.

8. Etapa de stagnare

In aceasta faza nu se mai intampla nimic in relatie. Ati ajuns la un impas. Nimic nu se misca. Despartirea este aproape completa.

Citește și:

9. Etapa de evitare

Aceasta etapa implica evitarea - fie fizica, fie mentala, fie emotionala, fie toate acestea. Unul dintre voi se muta, ducand astfel procesul la o separare adevarata. Sau poate ca locuiti in continuare impreuna, dar nu mai vorbiti si nu mai interactionati - sunteti ca doi colegi de camera care nu se mai inteleg, asa ca ajungeti sa va evitati cat mai mult.

10. Etapa de incheiere

In aceasta etapa, relatia se incheie in mod formal. Daca sunteti casatoriti, divortul este inceput sau finalizat. Daca locuiti impreuna, atunci unul dintre voi se muta si face separarea definitiva.

foto main Nopparat Nambunyen, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.