Setari Cookie-uri

Toxicitatea din spatele perfectionismului: 5 semne ca ai comportamente care iti fac rau

La un moment dat, era chiar cool sa te lauzi ca esti perfectionista. Acum stim ca este un comportament care nu iti face decat rau.

Eu nu pot sa dorm linistita pana nu stiu ca am facut tot ce aveam pe lista. E imposibil sa las un lucru pana nu ma asigur ca l-am facut ireprosabil. Vai, dar nu concep sa gresesc, totul trebuie sa fie perfect! Nu exista jumatati de masura. Daca discursul de mai sus iti suna foarte cunoscut si te regasesti partial sau total in el, inseamna ca ai de-a face cu un perfectionism toxic. Mai exact, dorinta ta de a face totul perfect iti afecteaza viata intr-un mod negativ, contrar asteptarilor tale. Chiar daca nu realizezi acum, o astfel de atitudine poate duce la epuizare, o stima de sine scazuta si, per total, senzatia ca niciodata nu esti suficient de buna.

1. Te lauzi sau te simti mandra ca nu dormi suficient. In cercul tau de prieteni, esti cea care se odihneste cel mai putin. Cand alte persoane scriu „noapte buna” pe chat, tu te mandresti cu faptul ca mai stai cel putin doua sau trei ore, sa termini niste taskuri.

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.