Setari Cookie-uri

8 Semne că partenerul tău are frică de angajament

Înainte de a te implica într-o relație cu o persoană care afișează oricare dintre aceste semne, ia-ți puțin timp pentru a te gândi și a analiza situația. Vrei să pierzi luni sau chiar ani alergând după cineva care nu îți poate oferi ceea ce vrei?

Teama de angajament este adâncită de rănile din trecut sau de ezitările viitoare. De exemplu, dacă o persoană a trăit o viață dificilă din cauza certurilor și violenței părinților, este de înțeles de ce s-ar putea să nu mai fie atât de dornică să își dorească o familie. Se teme că relația să se poate dovedi la fel de toxică dacă alege să facă pasul și să se căsătorească.

Chiar dacă aceste temeri sunt nefondate, ele ajung să îți controleze destinul, iar anxietatea poate pătrunde în viața și în mintea ta. Într-o lume perfectă, oamenii ar putea trece peste frica de angajament, însă mulți sunt atât de îngrijorați de ce urmează încât aleg să facă un pas în spate și să renunțe.

Iată care sunt câteva dintre întrebările care macină persoanele cu teama de angajament:

Citește și:

- ce se întâmplă dacă te îndrăgostești?

- după ce te-ai căsătorit totul se schimbă? Lucrurile devin mai puțin interesante?

- poți rămâne cu o persoană pentru tot restul vieții?

- oamenii care sunt împreună de o viață se plictisesc unii de alții?

- cât mai este până la divorț?

- ce se întâmplă dacă o persoană vrea copii și cealaltă nu vrea?

- voi fi mințit?

- voi fi înșelat?

- dacă mă va părăsi?

Iată care sunt semnele că partenerului tău îi este frică de angajament:

1. Nu îi place să facă planuri

Nu înseamnă că nu vrea să își petreacă timpul cu tine, însă îi place să își păstreze opțiunile deschise în cazul în care găsește altceva.

2. Acționează ca și cum ar fi prins într-o cușcă atunci când vorbești de angajament

Citește și:

Când ești suficient de curajoasă să aduci vorba de un angajament pe termen lung, el intră instantaneu în panică. De cele mai multe ori alege să ignore întrebările sau schimbă direct subiectul.

3. Conversațiile sunt superficiale

Cineva care se teme irațional de o relație vrea să mențină lucrurile simple, doar la suprafață. Nu va deschide subiecte profunde și nici nu va dorbi despre cele mai mari dorințe/visuri sau despre cele mai mari regrete ale sale. Simte că dacă se deschide în fața ta, devine vulnerabil.

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.