Setari Cookie-uri

Ce se întâmplă atunci când gândim ce este mai rău despre oamenii pe care îi iubim?

Înainte să te cerţi, înţelege. Înainte să te enervezi, acceptă. Înainte să judeci, observă. Înainte să condamni, iartă. Înainte să fii răutăcios, fii binevoitor.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știm într-o relație: citirea gândurilor duce la confuzie, resentimente, frustare și rănire.

Citirea gândurilor este atunci când presupui că știi ce gândește sau simte o altă persoană fără dovezi directe. Cu alte cuvinte, asumi că știi gândurile, părerile și intențiile sale (și de obicei asumi ce este mai rău). În astfel de moment apar cele mai urâte certuri și conflicte - pentru că ajungem să credem că știm să citim gândurile, apoi ne facem un scenariu complet diferit de realitate, ne enervăm, nu ne mai putem calma și ajungem să explodam spunând cele mai grele lucruri (culmea, persoanei pe care o iubim enorm).

Ce să faci în loc să asumi ce este mai rău?

Dacă te poți raporta la ce am spus mai sus, mai întâi ar trebui să încerci să îți amintești că majoritatea oamenilor (în special cei care te iubesc) au intenții bune. Cu toții acționăm pentru a crește bucuria și a evita durerea și foarte puțini oameni au intenția reală de a răni.

Citește și:

Important! Chiar și atunci când oamenii te rănesc, probabil că ei acționează în continuare cu intenții bune pentru ei înșiși - mai degrabă decât cu intenție rea față de tine.

Acest lucru nu înseamnă că ești înt-o relație toxică. Nici vorbă. Trebuie doar să știi că partenerului de cuplu îi pasă cu adevărat de tine, însă nu înțelege întotdeauna planul tău și modul în care ai vrea să fie lucrurile. Din acest motiv, trebuie să renunți să mai dai naștere gândurilor cu privire la intențiile și sentimentele sale (mai ales dacă acestea sunt unele negative) și, cel mai important, atunci când ai dubii, pur și simplu să întrebi astfel încât să afli răspunsul potrivit chiar de la el.

Dacă presupui ce este mai rău, vei primi ce este mai rău.

Citește și:

Dacă presupui că parteneului nu îi pasă de tine doar pentru că nu te-a întrebat înapoi dacă și ție ți-e foame atunci când tu l-ai întrebat pe el, atunci înseamnă că ignori toate lucrurile pe care le-a făcut până acum pentru tine.

Dacă presupui că știi ce gândește partenerul tău despre tine... ei bine, greșești.

Dacă presupui că partenerul tău știe la ce te gândești, ei bine... gândește-te din nou! Pentru că nu are de unde să știe.

Suntem de părere că toți ceilalți trăiesc viața așa cum ne-o trăim noi și acest lucru este ridicol. Fiecare a avut propria copilărie, propriile experiențe de viață, propriile întâmplări, propria poveste. Este și normal să fim diferiți, să vedem altfel lumea, să avem bagaje emoționale diferite, să avem gânduri diferite, să avem convingeri diferite.

Citește și:

Trebuie să învățăm să cultivăm mai multă compasiune și înțelegere în viața noastră... să nu mai încercăm să citim gândurile și să fim întotdeauna concentrați pe negativitate, pe crearea scenarilor negative.

Așadar, gândește-te la aceste lucruri data viitoare când te superi pe partenerul tău fărăamotiv. Faptele susțin ideile tale sau presupui că știi ce simte sau că ești conștientă de motivele pe care le are pentru a acționa așa cum o face?

Doar tu ai puterea de a îți controla gândurile, emoțiile și reacțiile. Nu uita niciodată asta.

foto main tynyuk, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.