Setari Cookie-uri

Cum să te distanțezi și să îți protejezi sufletul de o persoană toxică apropiată

Uneori persoanele toxice pe care încerci să le eviți sunt persoanele pe care le iubești. Și nu este deloc ușor să tai toate legăturile cu prietenii sau chiar cu familia. 

"Ai un prieten toxic. Scoate-l din viața ta!" - mai ușor de zis decât de făcut, nu-i așa? Uneori, chiar și oamenii toxici merită dragoste și compasiune. Și nu poți uita de el așa. Poate că se luptă cu câteva probleme dificile, poate că trec printr-o perioada mai neagră. Nu trebuie să renunțăm la ei atât de simplu.

Să tai toate legăturile cu o persoană dragă poate fi o decizie cu adevărat dificilă.

Sau... poate că nu este un prieten drag și nici un membru al familiei... ci un coleg de muncă. Poate că este chiar superiorul tău. Îți face viața un iad, însă tu ai nevoie de această slujbă, nu? Nu poți să îi întorci spatele și să îl elimini din viațata.

Ce poți face în schimb? Te poți distanța mental și emoțional. Trucul este să aplici totul sistematic și metodic. Acordă o atenție constantă modului în care comunici cu această persoană negativă. Iată ce trebuie să faci.

Citește și:

1. Nu iniția contact inutil

Nu face tu primul pas în a comunica cu el - nu îl suna, nu îi scrie, nu îl invita în oraș. Nu iniția comunicarea (mai ales petrecerea timpului împreună) decât atunci când este necesară.

2. Un sfat extrem de important: nu te plânge de problemele pe care le ai

Nu îți pune sufletul pe tavă în fața lui și nici nu împărtăși detalii despre viața ta. Pentru că fiecare cuvânt pe care îl rostești poate fi folosit împotriva ta - în momentul conversației sau mai târziu. Probabil că acest lucru ți s-a întâmplat de foarte multe ori, însă tot repeți aceeași greșeală și împărtășești fără să vrei lucruri intime despre tine.

3. Mare atenție la conversațiile pe care le porți cu această persoană - însă, cel mai important, ține minte asta: nu vorbi despre alte persoane

Citește și:

De ce? Motivul este unul foarte simplu: va răsuci informațiile până în punctul în care nu vor mai avea niciun sens pentru tine și le va răspândi mai departe. Și poate răni cu niște vorbe dificile despre care va spune că au venit din partea ta.

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.