Setari Cookie-uri

Cum să te distanțezi și să îți protejezi sufletul de o persoană toxică apropiată

Uneori persoanele toxice pe care încerci să le eviți sunt persoanele pe care le iubești. Și nu este deloc ușor să tai toate legăturile cu prietenii sau chiar cu familia. 

4. Nu împrumuta niciodată de la o persoană toxică

Nu împrumuta nimic, nu cere favoruri și nici ajutor. Este o datorie pe care pur și simplu nu vrei să o ai în viața ta. Dacă ai nevoie de ceva, mergi la o persoană de încredere.

5. Nu arăta prea multă emoție

Nu purta conversații lungi și deschise cu o persoană toxică. Vorbește clar, cu precauție și, cel mai important, despre lucruri banale - niciodată despre sentimentele și emoțiile tale sau despre problemele complicate pe care le ai.

6. Nu intra în conflicte

Nu intra într-o discuție aprinsă deoarece se poate transformă într-un adevărat conflict. Cuvânt cu cuvânt și vei ajunge să te trezești într-o ceartă aprinsă din care nu știi cum să mai ieși. Te vei enerva, îți vei pierde răbdarea, vei spune lucruri dure și mai apoi te vei simți vinovată.

Citește și:

7. Nu încuraja să se plângă la tine

Ascultă, însă încearcă să schimbi subiectul, găsește un motiv pentru a încheia conversația. Nu cere detalii pentru că vei deschide cutia pandorei și nu se va mai opri din a îți spune cât de dificilă este viața și cât nemulțumită este de tot ce i se întâmplă.

Acestea sunt câteva metode de a te distanța de o persoană toxică. Nu trrebuie să o scoți din viața ta, însă încearcă să păstrezi o oarecare distanță și să nu îți arăți vulnerabilitatea. Astfel nu vei mai fi o țintă pentru această persoană și îi va fi mai greu să te rănească emoțional (intenționat sau fără să își dea seama).

Stabilirea unor limite clare, stricte, ajută persoana toxică să înțeleagă anumite lucruri și, uneori, chiar să își dea seama că greșește și să facă schimbări importante în viața sa pentru a reveni pe drumul corect. Așadar, această distanțare este bună pentru ambele părți.

Citește și:

foto main Sergey Nivens, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.