Setari Cookie-uri

5 Sfaturi importante de relatii de la Esther Perel

Unele dintre ele suna atat de incredibil incat sunt dureroase si frumoase in acelasi timp. 

Aceste sfaturi iti vor schimba modul in care privesti relatiile pentru totdeauna.

Esther Perel este terapeut de cuplu de peste 35 de ani. Ea a vazut si a auzit tot ce tine de iubire si relatii. A scris despre dorinta si infidelitate, a avut Ted Talks si a inregistrat mai multe podcasturi.

Unele dintre cuvintele suna atat de incredibil incat sunt dureroase si frumoase in acelasi timp.

Nimeni nu este perfect si nicio relatie nu va fi vreodata. Cu toate acestea, aplicand o parte din intelepciunea ei si facand acest lucru cu rabdare, cu siguranta vei reusi sa iti imbunatatesti nu doar relatiile, ci si viata.

1. Calitatea relatiilor tale determina calitatea vietii tale

Poti pune pe primul loc cariera si pe al doilea sa petreci timp cu partenerul de viata. Poti pune pe primul loc dorinta de a face bani si pe al doilea loc dorinta de a face oamenii din jurul tau fericiti. Insa, daca vrei sa traiesti o viata semnificativa, cu adevarat frumoasa si implinita, trebuie sa investesti in relatiile pe care le ai cu cei din jur.

Citește și:

2. In spatele fiecarei critici este o dorinta voalata

Data viitoare cand partenerul iti spune: "Nu speli niciodata vasele" ar fi bine sa auzi, in schimb, "Ma simt teribil de singur si simt ca nimeni nu vrea sa imparta responsabilitatile in casa cu mine."

Data viitoare cand copilul spune: "De ce trebuie sa fii atat de enervanta?" ar fi bine sa auzi, in schimb, "Sunt atat de confuz. Te iubesc, dar vreau sa ma simt liber. Trebuie sa aflu cine sunt separat de tine. Mai presus de toate, am nevoie sa fii acolo ca sa simt ca ma eliberez de tine si ca ma pot regasi pe mine."

3. Iubirea este un verb... nu o stare permanenta de entuziasm

Iubirea este o munca grea. Incepe prin a iti spune ca partenerul este liber si poate pleca oricand. De aceea este important sa depui eforturi sa il iubesti si sa ii demonstrezi sentimentele tale zi de zi, clipa de clipa.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.