Setari Cookie-uri

Un scurt ghid pentru a atrage pacea in viata ta in zilele in care te simti pierduta 

Niciun gand nu are putere asupra ta. Tu esti cea care detine puterea. Iar atunci cand te identifici cu gandul si crezi in el, ajungi sa ii dai putere. Nu-i mai face asta sufletului tau, nu merita. El merita liniste si fericire, pace si zen.

4. Nu le permite gandurilor tale sa se transforme intr-o sesiune de gandire

Gandurile apar de la sine... de nicaieri. Nu poti face nimic pentru a le impiedica sa apara. Gandirea, pe de alta parte, este o alegere. Un gand precum "Nu m-a sunat de doua ore" declanseaza un flux de ganduri: "Am spus ceva gresit?", "Oare nu ma va mai suna?", "Oare ma considera neatractiva?", "Oare crede ca nu sunt suficient de buna pentru el?". Aceasta este gandirea si se bazeaza pe presupuneri nefondate, imaginate.

5. Retrage-ti concentrarea de la minte

Intelegand mai bine natura mintii si diferenta dintre ganduri si gandire, ne dam seama ca nu trebuie sa le mai oferi gandurilor aceeasi importanta ca inainte.

Gandurile de frica, gandurile de indoiala, gandurile de furie nu se vor opri - ele vor continua sa apara. Insa tu trebuie sa intelegi ca mintea doar isi face treaba. Nu este nimic in neregula cu tine. Problema apare atunci cand accepti gandurile si le transformi in gandire. Nu le lasi sa plece, le tii prizoniere in mintea ta si le permiti sa iti intunece prezentul.

Citește și:

Sa fii fericita nu inseamna sa nu ai ganduri, sentimente si emotii nefericite. Sa fii fericita inseamna sa intelegi faptul ca nu esti definita de niciunul dintre aceste ganduri. Ele sunt libere sa vina si sa plece din mintea ta.

foto main luboffke, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.