Setari Cookie-uri

11 Moduri subtile prin care oamenii toxici intră în mintea ta și te fac să crezi că tu ești problema

Lor nu le place să fie responsabili pentru propriile alegeri, propria viață. De aceea se pricep foarte bine în a da vina pe alți oameni pentru problemele pe care le au. 

Oamenii toxici îți fură timpul, energia, fericirea, liniștea, chiar viața... fără să dea ceva la schimb.

Iată care sunt cele mai cunoscute moduri prin care oamenii toxici ajung în mintea ta și te fac să crezi că tu ești problema:

1. Oamenii toxici te fac să te simți vinovată pentru că sunt nefericiți

Lor nu le place să fie responsabili pentru propriile alegeri, propria viață. De aceea se pricep foarte bine în a da vina pe alți oameni pentru problemele pe care le au.

2. Oamenii toxici te fac să simți că ești într-o competiție cu ei

De multe ori îți dai seama că se poziționează într-un loc de superioritate astfel încât să te facă să simți că trebuie să lupți pentru a fi egală cu ei.

3. Oamenii toxici nu sunt nepoliticoși în mod evident, însă din acțiunile, gesturile și cuvintele lor ajungi să te simți supărată și insultată de fiecare dată când te vezi cu ei

De multe ori simți că reacționezi diferit atunci când ești în preajma lor. Mai mult, conversațiile cu ei te deranjează și te supără pentru că ai impresia că ești arătată cu degetul pentru viața pe care o trăiești.

Citește și:

4. Oamenii toxici au izbucniri iraționale de furie și în doar câteva clipe sunt din nou liniștiți... ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Ești destul de intimidată de ei deoarece folosesc tehnici agresive pentru a se apară. Izbucnirile de furie sunt la ordinea zilei pentru ei, însă cel mai interesant lucru este că acestea nu țin foarte mult - în scurt timp se liniștesc, devin prietenoși și se poartă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

5. Oamenii toxici te fac să te îndoiești de tine

Te fac să simți că ești nedemnă de viața pe care o trăiești, de fericirea pe care o simți. Deși nu spun aceste cuvinte în mod specific, acțiunile lor arată clar că ei cred că sunt mai buni decât tine în toate privințele.

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.