Setari Cookie-uri

11 Moduri subtile prin care oamenii toxici intră în mintea ta și te fac să crezi că tu ești problema

Lor nu le place să fie responsabili pentru propriile alegeri, propria viață. De aceea se pricep foarte bine în a da vina pe alți oameni pentru problemele pe care le au. 

6. Oamenii toxici te fac să îți asumi munca emoțională pentru ei

Își descarcă toate problemele și te împovărează cu grijile lor, așteptându-se să îi înțelegi și să le oferi îndrumare. Însă, când vrei ajutor din partea lor, te ignoră și îți spun să faci singură față greutăților.

7. Oamenii toxici te corectează non stop

Dacă asculți cu atenție la conversațiile pe care le porți cu ei, nu răspund la aproape nimic din ceea ce spui cu semne că sunt de acord cu tine. Întotdeauna trebuie să adauge ceva că să se afirme sau să sugereze că există ceva ce tu nu înțelegi. Ei mereu au dreptate.

8. Oamenii toxici vin la tine doar atunci când au nevoie de o favoare

Și dacă nu le poți oferi ce au nevoie, te vei simți vinovată pentru că îi lași să sufere.

Citește și:

9. Oamenii toxici vor să te izoleze

Te fac să te simți vinovată pentru că vrei să petreci timp cu alte persoane sau pentru că ești foarte ocupată cu lucruri importante și nu ai timp de ei.

10. Oamenii toxici fac ce vor

Unele comportamente sunt inacceptabile dacă sunt făcute de către tine, însă permise dacă sunt făcute de ei. Întotdeauna situațiile sunt diferite, iar argumentele lor se aplică doar la ei.

11. Oamenii toxici te fac să te îndoiești de tine

Se joacă atât de bine cu mintea ta încât te fac să pui la îndoială tot ceea ce crezi că ești. Acesta este primul pas în transformarea ta în cel mai rău dușman al sufletului tău și cel mai bun aliat al lor.

foto main mikrideb, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.