Pui crispy la cuptor. Rețeta perfectă pentru cina în familie.
Pui crispy fără prăjeală? Da, sigur că se poate! Iată cum.
Astăzi vă prezentăm o rețetă super simplă și mega delicioasă: pui crispy în crustă de fulgi de porumb la cuptor.
Lista completă de ingrediente:
- piept de pui tăiat fâșii subțirele;
- 3 linguri de iaurt grecesc;
- 2 lingurițe de muștar;
- mix de condimente (cantitate după gust): paprika afumată, sare, fulgi de chilli (opțional, doar dacă vă place mâncarea picantă), praf de usturoi, oregano uscat, fulgi de ceapă;
- fulgi de porumb ușor mărunțiți;
- făină;
- 2 ouă.
Mod de preparare:
Pasul1: Într-un bol măricel amestecăm bine iaurtul grecesc cu muștarul și mixul de condimente.
Pasul2: Adăugăm feliile de piept de pui, amestecăm, punem o folie peste bol și băgăm la frigider, la marinat, pentru 2 ore.
Pasul3: Pregătim 3 boluri. Într-unul punem făină, în altul ouăle pe care le batem bine și în cel de-al treilea fulgii de porumb (îi zdrobim puțin astfel încât să fie de dimensiuni diferite);
Pasul4: Trecem fasiile de piept de pui prin făină, prin oul bine bătut și prin fulgii de porumb zdrobiți, le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20 de minute. Servim cu sos barbeque și maioneză.
foto main Slawomir Fajer, Shutterstock