Setari Cookie-uri

5 Obiceiuri toxice care te consumă de energie și nu îți permit să fii fericită cu adevărat

Este timpul să te desprinzi de toate obiceiurile toxice care nu îți permit să fii fericită. Iubește-te suficient pentru a renunta la mentalitățile și rutinele care ți-au rănit sufletul atât de mult timp. 

Ca să înțelegi despre ce vorbim, vom începe acest material cu un exercițiu. Imaginează-ți că ești în mașină, mergi pe o stradă pe care nu ai mai fost până acum. Asculți muzică tare la radio și, în același timp, încerci să fii atentă la GPS pentru a nu greși traseul. Aopi ajungi brusc într-o intersecție cu multe străduțe și începi să te panichezi. Ești confuză, așa că dai volumul muzicii la minim astfel încât să te concentrezi doar pe GPS.

Aceasta este viața ta. Zgomotul muzicii este cel pe care trebuie să îl elimini pentru a te concentra la ce contează cu adevărat. Acesta este zgomotul inutil care nu îți permite să îți dai seama încotro trebuie să mergi, care este drumul potrivit pentru tine.

Oprind muzica reușești să găsești claritate atunci când ai cea mai mare nevoie. Acum este timpul să aplici același principiu pentru toate celelalte zgomote din viața ta, începând chiar cu zgomotul din capul tău. Însă cum faci asta?

Citește și:

Primul pas este eliminarea obiceiurilor toxice, care îți consumă energie, care susțîn aceste zgomote. Iată care sunt cele mai întâlnite aceste obiceiuri:

1. Pretinzi că totul este în regulă când, de fapt, nu este

Te simți copleșită? Vrei să renunți? Sincer, nu este nicio rușine în acest lucru. Nu eșți un robot. Nu este nicio rușine să recunoști față de tine că te simți epuizată, că nu mai ai energie și că nu știi ce să mai faci pentru a fi bine. Aceasta este o parte naturală a ființei umane. Simplul fapt că ești conștientă de acest lucru înseamnă că ești capabilă să schimbi ceva.

Nu trebuie să fii întotdeauna puternică și nu trebuie să dovedești constant că totul merge bine. Viața nu este perfectă, tu nu ești perfectă, nimeni nu este perfect. Acceptă și momentele mai puțin frumoase, simte tot ce inima ta vrea să simți și învață din fiecare experiență. Renunțăla pozitivitatea toxică.

Citește și:

2. Îi permiți durerii din trecut să îți distrugă prezentul

Ești mai puternică datorită vremurilor grele, mai înțeleaptă datorită greșelilor făcute și mai fericită datorită faptului că ai cunoscut tristețea. Fiecare situație dificilă conține o oportunitate de a învăța ceva nou. Fiecare moment iritant, sfâșietor, plin de frustrări, dezamăgiri sau frică este un profesor pentru tine. Nimic nu este atât de rău pe cât pare. Nimic.

Îndrăznește să renunți azi să te mai concentrezi pe cum aratau lucrurile ieri. Nu te mai întoarce în trecut. Fiecare zi este o nouă zi, un nou început, o nouă șansă de a merge mai departe.

3. Crezi că zilele tale fericite sunt fie în viitor, fie în trecut

Îți petreci întreaga viață blocată într-un labirint, gândindu-te cum vei scăpa într-o zi și cât de incredibil va fi și imaginându-ți acel viitor minunat de care te vei bucură. Foloseșți viitorul doar pentru a scapă de prezent... și uite așa ajungi să fii nefericită întreaga ta viață. De asemenea, poți fi obsedată de trecut - de clipele în care te-ai simți fericită.

Citește și:

Trebuie, însă, să accepți faptul că într-un an există doar două zile în care nu mai poți face nimic cu privire la ele: ziua de ieri și ziua de mâine. Astăzi este viața ta - acum este momentul potrivit pentru a iubi, a râde, a munci, a lupta pentru visurile tale și a trăi cu zâmbetul pe buze. Acest moment are nevoie de atenția ta totală pentru că acesta este singurul loc în care ești cu adevărat în viață.

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.