Setari Cookie-uri

10 Lucruri pe care să ți le spui atunci când ești depășită de situație și simți că nu mai poți controla nimic din viața ta

Scopul este să crești atât de puternic în interior încât nimic din exterior să nu îți mai poată afecta liniștea sufletului fără permisiunea ta conștientă.

Modul în care faci față stresului, anxietății și frustrării în fața obstacolelor și provocărilor vieții poate fi cu ușurință diferența dintre a trăi o viață bună și una dificilă. Dacă alegi mecanisme de adaptare nesănătoase precum evitarea sau negarea poți transforma rapid o situație dificilă într-una cu adevărat tragică. Și, din păcate, aceasta este o greșeală comună pe care o fac mulți oameni.

Ce ai de făcut? Dă-ți seama că nu poți decide instantaneu că știi ce se întâmplă în viața ta și ce fel de experiență este aceasta pe care o trăiești. Nu știi cu adevărat care va fi următorul pas și de aceea alegi să ai răbdare.

Iată câteva lucruri pe care să ți le spui atunci când ești depășită de situație și simți că nu mai poți controla absolut nimic în viața ta:

Citește și:

1. Viața ta nu este determinată de ceea ce spui oamenilor din jurul tău... ci de ceea ce îi șoptești sufletului tău. Ceea ce îți spui ție are cea mai mare putere.

2. Scopul nu este să renunți la toate gândurile, sentimentele, stările și emoțiile negative. Este imposibil să faci așa ceva. Scopul este să schimbi modul în care reacționezi cu privire la acestea.

3. Ești stăpână pe viața ta. Tu singură poți alege ce contează și ce nu contează. Fiecare lucru, fiecare moment, fiecare întâmplare din viața ta au exact însemnătatea pe care tu alegi să le-o oferi.

4. Asta este viața. Acceptă ce se întâmplă, învață din această situație și mergi mai departe. Nu mai contează ce ai făcut. Ce contează cu adevărat este ce faci de acum înainte.

Citește și:

5. Cea mai importantă armă împotriva stresului este abiitatea ta de a alege un gând în detrimentul altuia. Antrenează-ți mintea să vadă binele din această zi.

6. Nu te mai mustra. Ești în proces de schimbare, ceea ce înseamnă că vei ajunge acolo unde vrei să fii. Dar ai răbdare. Puțin câte puțin.

7. Unul dintre cele mai importante momente ale viețîi tale este momentul în care, în sfârșit, alegi să găsești curajul de a renunța la tot ce nu poți schimba.

8. Înțelege și apreciază momentul prezent. Irosim prea mult timp concentrându-ne asupra gândurilor din mintea noastră fără să ne dăm seama că multe dintre ele nici măcar nu sunt reale.

9. Să nu regreți niciodată faptul că ai fost o persoană cu suflet minunat în fața oamenilor greșiți din viața ta. Comportamentul tău spune foarte multe despre tine, iar comportamentul lor spune suficiente lucruri despre ei.

Citește și:

10. Învață să ai încredere în călătoria ta prin viață atunci când nu reușești să înțelegi drumul pe care mergi. Uneori lucrurile pe care nu le vrei sunt, de fapt, lucrurile de care ai cu adevărat nevoie.

foto main Elena Smogla, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.