Setari Cookie-uri

Cum să nu îți mai faci griji cu privire la ce cred alți oameni despre tine?

Dacă îți pasă de ce cred alții vei ajunge să depinzi mereu de ei și chiar să îți trăiești viața după cum îți dictează ei.

Alegem cu atenție ce haine să purtăm pentru a ne asigura că arătăm bine în ochii celorlalți. Ne îngrijorăm după o întâlnire cu colegii de muncă, gândindu-ne că poate aceștia vor crede că nu suntem suficient de inteligenți sau de talentați. Pe social media postăm doar cea mai bună poză din cele 100 pe care le facem și adăugăm și un filtru pentru a primi cele mai multe like-uri și pentru a ne demonstra că suntem plăcuți.

Trăim în capul altor oameni. Și tot ceea ce facem este să ne judecăm foarte aspru. Ne simțim inconfortabil în propriul nostru corp. Ne cerem scuze pentru că suntem noi înșine. Simțim că nu suntem suficient de buni. Nici destul de inteligenți. Nici foarte frumoși. Suntem critici incredibili cu propria persoană fără să ne gândim că părerile altor oameni despre noi nu contează. De fapt, nici nu ar trebui să ne intereseze. Opiniile altora nu au nimic de-a face cu cine suntem, ci din contră - acestea au de-a face cu ei, cu trecutul lor, cu problemele lor, cu istoria lor, cu judecățile lor, cu așteptările lor, cu plăcerile lor.

Citește și:

Ce avem de făcut? Îți spunem mai jos.

1. Cunoaște-ți valorile

Dă-ți seama cât de mult contezi. Ai încredere în tine, în deciziile tale și nu mai pune la îndoială tot ce spui sau faci.

Dacă prețuiești curajul și perseverența, nu îți va mai păsa de ce spun alți oameni despre tine. Dacă prețuiești pacea interioară și trebuie să spui "Nu" unei persoane care îți cere timp din timpul tău și tu știi că nu mai poți oferi absolut nimic, poți face asta fără să simți că vei fi judecată pentru că ești o persoană egoistă. Dacă prețuiești autenticitatea și îți împărtășești opinia într-un grup de oameni, poți să o faci cu încredere știind că ești tu însăți și îți trăiești valorile.

Citește și:

Cunoaște-ți valorile de bază și prețuiește-le cel mai mult.

foto Iaroslava Daragan, Shutterstock

2. Dă-ți seama ce depinde și ce nu depinde de tine

Un alt mod de a nu îți mai păsa de ce cred alții despre tine este să îți dai seama ce depinde și ce nu depinde de tine.

În viață lucrurile depind de trei surse:

- prima sursă este Universul. Vremea depinde de Univers. Nașterea depinde de Univers. Moartea depinde de Univers. Nu ai loc în treburile Universului pentru că nu poți controla nimic de aici.

- a doua sursă este reprezentată de alți oameni. Ceea ce fac ei este treaba lor. Ceea ce crede vecinul despre tine este treaba lui. La ce oră vine colegul de muncă la birou este treaba lui. Dacă o doamnă de la supermarket nu vrea să aștepte la coadă și se bagă în fața altor persoane este treaba ei.

Citește și:

- a treia sursă este reprezentată de către tine. Dacă te enervezi pentru că doamna de la supermarket a tăiat coada, aceasta este problema ta. Dacă te enervezi pentru că acel coleg leneș întârzie din nou la muncă, aceasta este treaba ta. Dacă ești îngrijorată de ce crede vecinul despre tine, aceasta este treaba ta.

Este momentul să îți dai seama ce depinde și ce nu depinde de tine. Tu trebuie să te concentrezi doar asupra lucrurilor care țin de tine și atât. Nu te mai stresa pentru toate acele lucruri pe care nu le poți controla în viață.

3. Zi de zi alege să fii conștientă de faptul că ești stăpână pe sentimentele tale

Când îți bazezi sentimentele pe opiniile altor oameni, poți spune că le permiți să îți controleze viața. Le permiți să facă ce vor cu tine, să îți spună cine ești, cum ești, ce stări să ai, încotro să mergi.

Citește și:

Dacă cineva te ignoră, te simți tristă. Te gândești "Din cauza ei sunt așa, mă ignoră complet." Însă adevărul este că acea persoană nu are control asupra felului în care tu te simți. Ea te-a ignorat și a dat sens unei acțiuni - acum depinde doar de tine cum alegi să privești această acțiune. Acorzi unei alte persoane dreptul de a fi stăpână pe sentimentele tale?

Ce poți face în această situație? Trebuie să schimbi doar un gând. Da, este de muncă deoarece gândurile noastre sunt de obicei automate sau chiar la nivel inconștient, așa că poate fi nevoie să sapi puțin mai adânc pentru a afla ce gând îți provoacă o anumită emoție. Însă, odată ce descoperi, contestă gândul, pune-l la îndoială sau acceptă-l. Emoțiile vor fi în funcție de alegerea pe care o faci.

Citește și:

foto main sefiyat, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.