Setari Cookie-uri

4 moduri prin care bunatatea te ajuta sa traiesti mai mult, potrivit specialistilor

Exista studii care demonstreaza ca generozitatea aduce o serie de beneficii importante sanatatii. Iata de ce nu ar trebuie sa-ti lipseasca aceasta trasatura!

Chiar si cel mai simplu act de generozitate, cum ar fi sa faci cumparaturile unui vecin in varsta, poate inseamna foarte mult pentru sanatatea ta fizica si psihica. Generozitatea ta nu doar ca imbunatateste viata altora, dar aduce foarte multe beneficii organismului. Descopera care sunt acestea si practica darnicia cu mai multa convingere.

Darnicia aduce satisfactie

Iubesti senzatia pe care o ai dupa ce oferi un cadou unei persoane dragi sau dupa ce ajuti pe cineva in mod voluntar? Ei bine, „acest sentiment de satisfactie nu doar ca sprijina psihicul, dar te ajuta si biologic”, afirma oamenii de stiinta din cadrul Institutului National de Sanatate din S.U.A. Acestia mai spun ca generozitatea stimuleaza centrul de recompense al creierului, precum si zonele asociate cu placerea, conexiunea si increderea. „Creierul elibereaza o serie de substante care induc corpului o stare de bine precum: serotonina, dopamina, oxitocina si endorfinele. Toate acestea ajuta organismul sa se refaca mai usor dupa episoadele de boala si, nu in ultimult rand, sprijina increderea de sine si bucuria”, mai explica cercetatorii, potrivit publicatiei onemedical.com

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.