Setari Cookie-uri

6 Moduri prin care animalele de companie ne fac mai fericiți

Animalele de companie sunt un fel de îngeri pe acest pământ. Fie că ai un câine, o pisică, un porcușor de guinea, un papagal (sau orice altceva), bucuria pe care acest suflet minunat o aduce în viața ta este incredibilă. 

Psihologii spun că animalele de companie nu doar că ne pun zâmbetul pe buze când ajungem acasă după o zi obositoare de muncă, ele chiar ne fac mai fericiți și aduc beneficii incredibile asupra sănătății noastre mintale.

Iată cât de mult bine ne face un animal de companie și ce impact semnificativ are asupra vieții noastre:

1. Animalele de companie ne îmbunătățesc sănătatea mintală

Animalele de companie au un mod natural incredibil de a oferi sprijin și suport. Sunt extrem de loiale și dedicate și sunt alături de noi tot timpul. Ele sunt acolo și ne reamintesc clipă de clipă că pentru ele suntem cei mai buni oameni din lume. Chiar și când avem o zi grea, în momentul în care acordăm puțină atenție prietenului necuvântător reușim să ne calmăm și să ne relaxăm.

Citește și:

2. Animalele de companie ne consolează

Animalele de companie oferă iubire prin felul lor de a fi. Noi, oamenii, trebuie să învățăm să fim aproape de cei dragi nouă în momentele dificile... însă animalele par să știe exact cum să se ghemuiască lângă noi și să ofere confort în cele mai dificile momente.

3. Animalele de companie ne fac singurătatea mai ușoară

Nu ești niciodată singur când ai un animal de companie. Acesta este chiar lângă tine, pregătit să fie mângâiat, să primească mâncare sau chiar să fie plimbat. S-ar putea să te împiedici de el imediat ce te ridici de pe canapea... pentru că el stă mereu lângă tine oriunde ai fi.

4. Animalele de companie ajută în lupta împotriva depresiei

Animalele de companie vin cu beneficii incredibile pentru sănătatea mintală a oamenilor. Ele ne fac să râdem chiar și atunci când suntem triști. Știu ce și cum să facă pentru a ne pune un zâmbet pe față în cele mai grele momente.

Citește și:

Animalele de companie au un efect pozitiv asupra stării de spirit a oamenilor.

5. Animalele de companie ajută la diminuarea stresului

Animalele de companie au nevoie de efort din partea noastră. Trebuie să le cumperi hrană, să le pui să mănânce de fiecare dată, să te asiguri că au apă proaspătă non stop, să le schimbi litieră (în cazul pisicilor), să le scoți la plimbare, să le acorzi atenție, să te joci cu ele. În ciuda tuturor acestor eforturi, ele sunt cele mai bune prietene ale noastre. Sunt acolo când ne simțim triști sau obosiți pentru a ne reaminti că nu suntem singuri. Animalele de companie ne oferă dragoste necondiționată și aceasta este o detașare incredibilă de la stres.

6. Animalele de companie aduc fericire adevărată în viețile noastre

Oamenii care au un animal de companie sunt, în general, mai fericiți. Motivul este simplu: aceștia au un sentiment de apartenență sau de semnificație. Când ai grijă de animalul de companie, te simți important și responsabil pentru viața acestui necuvântător ce îți oferă dragoste necondiționată.

Citește și:

foto main Romanova Anna, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.