Setari Cookie-uri

3 ceaiuri pe care sa le bei mai des in sezonul rece. Combinatiile de plante ideale pentru sanatatea femeilor

Daca vrei sa inlocuiesti cafeaua sau, pur si simplu, esti adepta bauturilor calde in sezonul rece, incearca aceste 3 ceaiuri.

Combinatiile de plante despre care vorbim astazi sunt benefice pentru sanatatea femeilor. Consuma mai des aceste ceaiuri, in special toamna si iarna, cand organismul are nevoie de confort si refacere.

Ceaiul este a doua cea mai populara bautura din lume, alaturi de apa. Ceaiul este produs prin inmuierea in apa clocotita a frunzelor tinere si a mugurilor de frunze ale plantei de ceai, Camellia sinensis. Noi mai numim ceai si infuziile de plante medicinale sau flori uscate, desi acestea nu sunt propriu-zis, plante de ceai. Ceaiurile care sunt folosite pentru proprietatile lor, de regula, nu sunt cele la pliculet, ci se prepara din plantele cat mai putin maruntite.

O serie de studii au aratat că anumite ceaiuri, cum ar fi ceaiul verde, pot stimula sistemul imunitar, pot lupta impotriva inflamatiilor, pot promova sanatatea cardiovasculara si chiar pot preveni dezvoltarea anumitor tipuri de cancer. Aceste beneficii pentru sanatate sunt asociate cu antioxidanti specifici care se gasesc in ceai, cunoscuti sub numele de polifenoli.

Citește și:

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.