Setari Cookie-uri

5 Moduri puternice prin care înveți să te iubești pe tine însăți

Iubirea de sine este cel mai frumos cadou pe care îl poți face pentru tine. Învață să te iubești cu adevărat, să te apreciezi și să crezi în tine cu tot sufletul... și totul se va schimba.

Îți este greu să accepți cine ești cu adevărat? Te compari constant cu alți oameni? Nu ești mulțumită cu locul în care ești în această viață? Simți că nu ai grijă de tine suficient și le permiți altora să te facă să suferi?

Învață să te iubești necondiționat. Învață să te pui pe primul loc, să fii amabilă cu tine, să îți accepți stările bune și pe cele mai puțin bune, să nu mai încerci să fii atât de dură și să nu te mai pui la pământ pentru greșelile făcute în ultima perioadă.

Cum te iubești pe tine când nu știi cum? Poți învăța să te iubești? Da, absolut.

Citește în continuare pentru a învăța să te iubești:

1. Acceptă-ți sentimentele

Dacă vrei să știi cum să începi să te iubești pe tine, trebuie să înveți să te accepți așa cum ești. Nu îți mai îndepărta emoțiile, nu îți mai ascunde sentimentele perfect naturale și normale.

Citește și:

Regula numărul 1 a iubirii de sine este compasiunea - și aceasta ar trebui să fie pentru toate emoțiile și sentimentele pe care tu le ai: durere, dezamăgire, furie, singurătate, frustare sau negativitate pe care le poți experimenta față de tine. Așa că, în loc să alungi aceste sentimente, începe să le acrozi atenție, să le accepți și să lucrezi cu ele.

2. Acceptă-te pentru ceea ce ești

Cum faci asta? Îți spunem noi mai jos:

- eviți comparația. Ești unică și nu poți fi comparată cu nimeni altcineva în această lume;

- te relaxezi. Atunci când faci o greșeală, trebuie să îți dai sema că aceasta nu este o problemă atât de mare pe cât crezi tu;

- nu te mai concentrezi asupra lucrurilor rele. Dacă te trezești pierdută în aspecte negative, fă un efort conștient pentru a îți schimba gândirea și a îți îndrepta atenția asupra lucrurilor pozitive.

Citește și:

3. Privește lucrurile dintr-o altă perspectivă

Este momentul să scapi de această duritate a ta. În momentele mai puțin frumoase, încearcă să ieși din lumea ta și să încerci să te vezi din perspectiva altcuiva.

Gândește-te la tine ca la cel mai bun prieten al tău, un membru apropiat sau cineva pe care îl iubești foarte mult. Cum ai descrie această persoană specială? Ce iubești cel mai mult la ea? Cum îi vorbești în momentele grele? Cum o încurajezi? Schimbă modul în care te porți cu tine și vei vedea că și lucrurile din jur se vor schimba.

4. Iartă-te pentru greșelile făcute

Dacă vrei să îți schimbi viața în bine, iertarea este unul dintre primii pași pe care trebuie să îi faci. Nu trebuie să te simți vinovată că ai făcut greșeli. În schimb, învață să te concentrezi pe a învăța din ele. A te ierta înseamnă să renunți la trecut și să mergi mai departe.

Citește și:

5. Asumă-ți responsabilitatea pentru viața ta

Dacă vrei să înveți să te iubești mai bine trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru viața ta. Toată lumea se confruntă cu provocări și cu toții avem experiențe negative care ne afectează stima de sine și sentimentele pe care le avem față de noi și de viața noastră.

Însă să dai vina pe altcineva pentru felul în care te simți este o problemă cu adevărat gravă. Nu te mai lega de factori externi, nu îți mai găsi scuze. Asumă-ți responsabilitatea pentru viața pe care o trăiești și vei vedea că totul se va schimba.

foto main: Wonderful Future World, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.