Setari Cookie-uri

5 Comportamente ce pot distruge o relație (chiar și cea în care există iubire adevărată)

Vrei să știi care sunt acele comportamente/ obiceiuri ce pot distruge o relație? Atunci citește în continuare. 

Relațiile se destramă tot timpul din diverse motive: gelozie toxică, distanțare, infidelitate sau nepotrivire de caracter. Chiar dacă de multe ori lucrurile sunt dincolo de controlul nostru și nu putem face nimic pentru ca o relație să funcționeze, există și momente în care puterea este la noi - și modul în care ne purtăm sau acționăm determină viitorul relației noastre.

Iată care sunt cele mai comune moduri prin care oamenii își distrug relațiile și cum ar putea să le evite:

1. Nu există comunicare

Comunicarea este unul dintre pilonii principali ai unei relații sănătoase. Însă câți dintre noi facem o prioritate din comunicarea și conectarea cu adevărat cu partenerul nostru? Este ușor să te pierzi în fuga prin viață și să uiți că nu trebuie doar să vorbești despre cine ești și ce îți dorești, dar să și asculți.

Citește și:

Comunicarea joacă un rol important în relații - în special atunci când apar certuri, discuții aprinse, conflicte - și poate fi o provocare mai ales dacă ai crescut într-o casă în care aceasta nu a existat. S-ar putea să descoperi că ești defensivă tot timpul, că te închizi în tine și nu vrei să mai vorbești sau că îți îndepărtezi partenerul. Ce ai de făcut în astfel de cazuri? Conștientizarea este primul pas - trebuie să fii conștientă de punctele tale slabe și învață să lucrezi la consolidarea abilităților de comunicare.

2. Lipsa empatiei

Este foarte ușor să ne lăsăm prinși în propria noastră experiență a relației în care suntem. Este ușor să simțim că suntem victime, că este nedrept ce se întâmplă, că noi mereu avem dreptate și că cel de lângă noi greșește întotdeauna... sau că noi facem totul în această relație și nu primim nimic înapoi.

Citește și:

Ce este de făcut: fă un pas în apoi și privește-ți partenerul cu ochi empatici. Nu spun că durerea ta nu este importantă, însă nu vei rezolva nimic dacă îl învinovățești pe deplin, din contră - el va intra în defensivă și nimic nu va mai putea fi rezolvat. Încearcă să te pui în locul lui, să îl faci să se simtă auzit și astfel vă veți putea rezolva problemele.

3. Există prea multă critică

De ce facem asta? Nouă nu ne place să fim criticați și, cu toate acestea, ajungem să ne criticăm partenerii (și alți oameni la care ținem).

Prin critică nu îl motivezi să se schimbe, din contră - îl superi și îl determini să se retragă.

Ce ai de făcut: dă-ți seama ce te deranjează cu adevărat. Criticile pot fi constructive atunci când sunt discutate cu atenție, răbdare și maturitate.

Citește și:

4. Porți măști

Nu există niciodată un motiv pentru care să fii ceea ce nu ești în relația de cuplu. De ce ai această nevoie de a purta măști? Încerci să te prezinți într-o anumită lumină și ți-e teamă că sinele tău real nu va fi suficient de bun?

Încrederea în relații este extrem de importantă. Dacă nu poți avea încredere în el astfel încât să fii vulnerabilă și să fii tu însăți... cum crezi că el va avea încredere în ține?

5. În relație nu există respect

Disprețul este unul dintre lucrurile care, în cele din urmă, va destrăma o relație. Acesta spune "Sunt mai bun decât tine, nu te respect și o să îmi dau ochii peste cap la tot ce spui sau faci."

Disprețul spoate fi rezultatul resentimentelor care au rămas nevindecate mult prea mult timp.

Citește și:

Ce ai de făcut: află motivul pentru care nu îl poți respecta. Ce se întâmplă, de fapt? Nu este ceea ce îți dorești? Sau doar încerci să te protejezi sau să îți autosabotezi relația? Sau ești supărată din cauza lucrurilor întâmplate în trecut și pe care încă nu le-ați rezolvat/ discutat?

foto main unsplash

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.