Setari Cookie-uri

Nu, nu ai sufletul gol. Ești doar obosită de la tot ce s-a întâmplat. Cum să îți recapeți puterea interioară?

Tu ai puterea de a îți vindeca sufletul. Cum să îți recapeți forța și curajul pentru a merge mai departe?

Știi acea senzație de gol... este chiar acolo, în pieptul tău, dar nu ești sigură de cum a apărut. Să fie tristețe? Melancolie? Plictiseală? Sau un pic din toate? Să te simți în acest fel nu este un lucru neobișnuit. Din contră - este real, valid și, deși uneori poate fi copleșitor, poate fi gestionat.

De ce te simți fără scop?

Această senzație se poate manifesta uneori ca un sentiment de singurătate, confuzie cu privire la viață și obiectivele tale sau lipsa de motivație pentru a îți urmări visurile. Toată lumea simte din când în când acest gol în suflet. Experiența are multe cauze, inclusiv schimbarea nivelurilor hormonale, pierderea unui loc de muncă, despărțirea de cineva drag, oboseală acumulată din ultimele luni.

Care sunt cele mai frecvente cauze ale acestui sentiment?

Citește și:

1. Pierzi contactul cu tine însăți

Pe scurt, trăiești fără scop - nu ai claritate asupra tipului de persoană care ești și nici nu știi ce vrei să fii în continuare. A nu avea obiective sau visuri specifice de împlinit te poate face, de asemenea, să îți simți sufletul gol.

2. Nu ai trecut peste experiențele trecute

Uneori, sentimentul de goliciune poate avea de-a face cu un lung proces de vindecare pe care încă nu ai reușit să îl duci la bun sfârșit. De exemplu - o experiență dureroasă nerezolvată din copilărie, un sentiment de abandon din partea unei persoane dragi. Când nu vorbim deschis sau nu explorăm emoțiile care sunt cu noi de mult timp, ele pot ieși singure la suprafață, manifestându-se în multe alte moduri.

3. Nu ai grijă de tine

Citește și:

Ai putea crede că dacă îi faci pe alții fericiți ești și tu fericită. Chiar dacă este adevărat, este important să iei în considerare faptul că a-i susține pe ceilalți nu înseamnă că tu trebuie să te pui pe plan secund. Nu te abandona, nu îți îngropa propriile speranțe și dorințe pentru că acest lucru te poate face să îți simți sufletul gol, fără scop.

4. Nu ai relații frumoase cu oamenii din jurul tău

Menținerea unor relații apropiate, sincere și mature cu oamenii din jurul nostru este cel mai important aspect al experienței umane. Asta înseamnă că nu este vorba despre cât de multe relații ai, ci mai degrabă despre calitatea acestor relații - intimitatea emoțională, sprijinul, ascultarea activă și compania sunt extrem de importante și, atunci când acestea lipsesc din viața ta, ar putea duce la sentimente de goliciune și singurate.

Citește și:

Cum scapi de această stare în care te simți fără scop?

1. Recunoaște cu blândețe ceea ce simți

Învață să fii blândă cu tine și să îți amintești că faci tot ce poți în orice moment al vieții tale. Nu te simți vinovată și nici nu te respinge, ci începe prin a îți recunoaște propriile sentimente și nevoie.

2. Găsește timp pentru tine în fiecare zi

Explorează-ți propriile dorințe, frici, speranțe și visuri. Îndreaptă-ți atenția asupra activităților care să te ajute să cultivi fericirea în inima ta.

3. Conectează-te cu oamenii din jurul tău

Ia legătura cu cei la care ții, ieși din zona de confort și întâlnește oameni noi, asumă-ți angajamente și lucrează la relațiile pe care le ai sau vrei să le ai.

Citește și:

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.