Setari Cookie-uri

5 Moduri de a îți ajuta sufletul să fie puternic în momentele grele ale vieții

Momentele grele sunt o parte comună a vieții. Dezvoltarea abilităților de a le face față acestor situații dificile ne poate ajuta să trecem mai ușor peste ele. 

Vrei să îți ajuți sufletul să fie cu adevărat puternic în momentele grele ale vieții? Atunci învață aceste trucuri recomandate de psihologi:

1. Schimbă-ți perspectiva

Dacă te confrunți cu o perioadă dificilă, este și normal să te simți copleșită. Schimbarea perspectivei te ajută să vezi lucrurile dintr-un unghi nou și să te eliberezi de mentalitatea negativă. Vorbește cu tine așa cum ai vorbi cu cel mai bun prieten al tău; încurajează-te și ajută-te să găsești puterea de a merge mai departe.

Exemplu: "Știu că este greu, însă mai știu și că sufletul meu este incredibil de puternic. Am trecut prin atât de multe lucruri dificile... voi trece și peste asta."

2. Practică proiecția pozitivă

Cele mai multe situații dificile au și un posibil avantaj. Proiecția pozitivă presupune să te concentrezi asupra posibilelor rezultate pozitive ale unei situații. O proiecție pozitivă necesită transformarea intenției pozitive în cuvinte.

Citește și:

Exemplu: Nu sunt multe locuri de muncă disponibile, însă eu am un CV foarte bun și un istoric impresionant.

3. Renunță la nevoia de a deține controlul

Deși crezi că cel mai bun răspuns la o situație dificilă este să preiei controlul, uneori eliberarea te poate ajuta să fii mai liniștită emoțional.

Încearcă să nu mai fii atât de critică cu tine în momentele grele pentru că aceste situații vin cu provocări ce nu țin de tine și, cu cât încerci mai mult să controlezi rezultatul unei perioade dificile, cu atât te stresezi mai tare.

4. Găsește un scop și un sens

Este momentul să găsești un sentiment de sens și de scop deoarece acesta poate fi impulsul de care ai nevoie pentru a îți simți din nou inima plină de speranță și sufletul dornic să meargă mai departe.

Citește și:

Trucul este să identifici ceea ce este pozitiv pe fondul unei situații dificile. Exemplu: pierderea locului de muncă poate însemna că ai mai mult timp pentru tine, pentru familie, pentru oamenii dragi. Sau poate că este momentul să îți transformi acea pasiune într-o afacere.

5. Stabilește ritualuri sănătoase pentru tine

Ritualurile te pot ancora într-o perioadă de schimbare și incertitudine. Acestea pot include:

- să adaugi o practică regulată de mindfulness (exemplu: meditație, scris în jurnal, yoga);
- să faci mișcare zilnic;
- să exersezi tehnici diferite de relaxare;
- să ieși o dată pe săptămână în oraș, alături de o persoană dragă;
- să ieși zi de zi afară (chiar și pentru 15 minute).

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.