Setari Cookie-uri

6 Moduri simple, dar importante, de a avea grijă de sufletul tău în această toamnă

Când a fost ultima dată când te-ai simțit mândră de tine? Când te-ai privit în oglindă și ți-ai zâmbit? Când i-ai spus sufletului tău că este puternic?

În loc să fii fericită cu ideea că alți oameni te iubesc, fă un pas în spate și învață să te iubești și să ai grijă de sufletul tău. Meriți tot ce este mai bun în această lume.

Nu mai aștepta ca alți oameni să te iubească. Nu îi face asta inimii tale, nu îți distruge singură sufletul. Fă un pas în spate și învață să te iubești. Da da... tu pe tine. Cum să faci asta? Îți spunem în acest articol. Iată care sunt cele mai importante sfaturi pe care psihologii le recomandă:

1. Începe să îți spui ce îți place la tine

Când a fost ultima dată când te-ai simțit mândră de tine? Când te-ai privit în oglindă și ți-ai zâmbit? Când i-ai spus sufletului tău că este puternic?

Citește și:

Arată-ți dragoste, fii blândă cu tine, oferă-ți răbdare și, din când în când, începe să îți spui ce îți place la tine.

2. Nu mai încerca să câștigi aprobarea altor persoane

Amintește-ți că nu trebuie să faci ceea ce fac sau spun cei din jurul tău. Și nici nu trebuie să obții permisiunea lor pentru a trăi așa cum îți dorești. Timpul tău pe această planetă este unul prețios, așadar nu aștepta ca altcineva să îți dea permisiunea să trăiești așa cum sufletul tău își dorește.

3. Distanțează-te de cei care te pun la pământ

A nu fi într-o relație este mai bine decât a fi într-o relație toxică. Și aici ne referim la toate relațiile din această lume și nu doar la cele romantice. Nu îți mai face griji pentru oamenii care nu își fac griji pentru tine. Cunoaște-ți valoarea, tu meriți mai mult. Oamenii din viața ta ar trebui să te motiveze, să te inspire și să te respecte. Calitatea contează, nu cantitatea.

Citește și:

4. Iartă-te pentru greșelile făcute

Începe acest nou anotimp cu forțe proaspete. Lasă în spate trecutul și învață să te ierți. Toți oamenii fac alegeri greșite. Ce ai tu de făcut? Acceptă ce s-a întâmplat, plictisește-te de trecutul tău (pentru că s-a terminat) și iartă-te pentru ceea ce crezi că ai făcut sau nu ai făcut și concentrează-te pe ceea ce vei face începând de acum.

5. Arată recunostință pentru cine ești și pentru ceea ce ai în clipa de acum

Nu, nu vei obține mereu ceea ce îți dorești. Și nu, nu vei fi exact acolo unde vrei tu să fii. Însă amintește-ți un lucru: există o mulțime de oameni care nu vor avea niciodată ceea ce ai tu acum. Așadar, cultivă în sufletul tău recunoștință pentru ceea ce ești și ceea ce ai pentru că tu deții controlul asupra modului în care privești viața - în loc să te enervezi pentru ceva ce nu ai, învață să fii recunoscătoare pentru tot ce ai.

Citește și:

6. Învață să îți asculți intuiția și să fii sinceră cu tine

Este momentul să fii autentică. Este momentul să renunți la toate măștile pe care le porți în societate și să fii sinceră cu tine. Ascultă-ți acea voce interioară. Încrederea vine din a cunoaște că ceea ce faci este corect și potrivit pentru tine. Cheia este să identifici ceea ce vrei, să îl accepți ca parte a ceea ce ești tu și să crezi că ești demnă de a trăi această viață la care visezi.

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.