Setari Cookie-uri

5 Modalități de a combate gândurile negative și a atinge mai ușor și mai repede succesul în viața ta

Devenim ceea ce gândim, gândurile ne devin credințe și obiceiuri. Tocmai de aceea acest mindset este foarte important în viață. Un optimist va avea mereu mai multe de câștigat, pornind de la un nivel de stres mai redus (prin lipsa grijilor excesive) și culminând cu curajul său de a acționa, ceea ce îi oferă deja primul ingredient al succesului. Dar de ce avem gânduri negative și cum putem să le reducem? Iată câteva sfaturi practice.

Unii dintre noi au tendința de a se gândi excesiv la ceea ce le-a produs traume în viață, apoi se tem că aceste traume să nu le urmărească și acțiunile viitoare. Pornesc așadar în viitor cu gândul că ceva rău s-ar putea întâmpla.

Știți parabola cu iepurașul și tigaia? Cam așa este și cu gândurile negative

Într-o pădure bântuia o sărăcie lucie. Nu se găsea aproape nimic de mâncare, iar animalele sufereau. Într-o bună zi, un iepuraș plăpând și înfometat umbla prin pădure visând la morcovi, varză, salate și alte delicatese. Când,dintr-o dată, ce-i văzură ochii? În mijlocul drumului stătea un coș cu ouă, probabil uitat de vreun localnic. Iepurașul se frecă la ochi, se ciupi de urechi să se trezească și, văzând că nu dispare coșul, se bucură foarte tare. Apoi începu să numere ouăle. Erau 50!

Citește și:

Bucuros din cale afară, își făcu planuri cum să le gătească mai bine și ajunse la concluzia că soluția optimă era omleta. Însă îi trebuia o tigaie, iar el nu avea una! Apoi își aminti de prietenul său, ursul, care gătea mereu în tigaie în bucătăria lui din luminiș.

Citeste continuarea pe Garbo.ro

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.