Setari Cookie-uri

Superalimentele pe care le consuma si nutritionistii!

Superalimentele sunt denumirea populara a acelor alimente care au beneficii suplimentare pe langa simplu functie de nutritie. Ele au concentratii mari din substante active benefice pentru corpul uman.

Dacă gustul nu este atrăgător de la prima încercare, misiunea nu trebuie abandonată! Ele pot fi consumate în cantități foarte mici la început și mai rar, urmând a crește progresiv rația până ajungem la porția recomandată pe etichetă sau de către nutriționiști.

Spirulina

Spirulina se numără printre puținele alimente de origine vegetală care conține toți aminoacizii esențiali. Așadar persoanele care aleg să renunțe la alimentele de origine animală pot introduce în dieta lor spirulină. Această algă este lăudată atât pentru efectele sale nutritive, cât și pentru beneficiile aduse sănătății în general. NASA recunoaște această algă ca având proprietatea de a proteja organismul împotriva iradierii.

Citește și:

Spirulina este de asemenea bogată în proteine, în acizi grași omega 3-6-9, în vitamine, minerale și antioxidanți.

Vă recomand Spirulina pulbere ecologică disponibilă în magazinul Vegis

Fructele Goji

Delicioase, acestea pot reprezenta o gustare sănătoasă sau o alternativă la nuci și alune prăjite ori la rontanele. Goji sunt pline de vitamine, minerale și mai ales antioxidanți, având puternice roluri energizante. Persoanele care acuză frecvent stări de oboseală pot introduce în dieta zilnică fructele Goji. Fructele Goji mai sunt recunoscute pentru stimularea funcțiilor sistemului imunitar, dar totodată și pentru sporirea fertilității.

Vă recomand fructe Goji certificate ecologic, disponibile online în magazinul Plantum

Pudra de maceșe

Pudra de macese este ideală pentru perioadele de oboseală, de suprasolicitare sau convalescență, fiind puternic energizantă și conținând o cantitate însemnată de vitamina C. Așadar pudra de macese este cunoscută pentru proprietăți intens antioxidante și pentru susținerea imunității.

Citește și:

    Sunt recomandate 1-2 lingurițe pe zi, pudra o puteți adăuga în diverse preparate care nu au fost supuse termic (salate, smoothie-uri) sau o puteți consuma ca atare cu puțină apă.

    Vă recomand Pudra de maceșe raw bio disponibilă online în magazinul Bioportal

    >> Citeste mai departe despre turmenic si proteina de canepa

    Foto by Foxys Forest Manufacture / Shutterstock

    Vizionare placuta


    Oana a fost primul redactor sef Kudika.ro, pe vremea când era singurul angajat din redacție. Este pacifistă convinsă (când totul merge conform planului) și...

    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.