Setari Cookie-uri

Începe Ora de nutriție în școlile din București

Ora de Nutriție în Școli este propunerea Asociației ABC-ul Nutriției de a aduce în imediata apropiere a elevilor cunoaștere și informație despre cum pot face alegeri sănătoase pentru a avea o viață echilibrată, fericită și liberă.  

comunicat de presa

Ora de Nutriție în Școli este propunerea Asociației ABC-ul Nutriției de a aduce în imediata apropiere a elevilor cunoaștere și informație despre cum pot face alegeri sănătoase pentru a avea o viață echilibrată, fericită și liberă.

Copiii au nevoie să cunoască noțiuni de bază despre ce, când și cât mâncăm pentru a dezvolta o viață cât mai echilibrată. Să învețe despre corpurilor lor, despre cum să le asculte și cum să întâmpine nevoile astfel încât să atingă stări de energie și de bunăstare zi de zi. Aceste obiceiuri alimentare se pot învăța încă de la grădiniță, școala generală sau liceu.

„Consider că așa cum învățăm să scriem, să vorbim și să calculăm corect, așa este necesar să ne și hranim corect. Am folosit termenul de a ne hrăni, în loc de a mânca pentru a evidenția ideea că nu orice mâncăm aduce un beneficiu corpului. Ori din ce am observat în cercetarea inițiată de noi, copiii din școlile din București își doresc să mănânce mai sănătos, însă alegerile alimentare nu sunt cele mai fericite ”, subliniază Daniela Dinică, tehnician nutriționist și coordonatorul proiectului.

Citește și:

Programul ”Ora de nutriție” a luat naștere în toamna anului școlar 2016/2017, la inițiativa nutriționistei Iulia Manole, iar de atunci și până în prezent, trainerii specializați au făcut prezența a peste 2200 de elevi din Muncipiul București și Constanța, livrând acestora module educaționale menite să le clădească o bază consistentă de cunoștințe privind conceptul de trai sănătos. „Proiectul este destinat atât elevilor din școlile primare, cât și gimnaziale și de liceu. La liceu încercăm o altă abordare, suntem flexibili în funcție de interesele adolescenților și încercăm să le răspundem nevoilor lor. Momentan am dezvoltat programul pentru București, însă ne dorim să avem voluntari și în afara capitalei, pentru că nu doar copiii din această zonă au nevoie de educație nutrițională”, continuă Daniela Dinică.

Citește și:

În momentul de față, Ora de nutriție se desfășoară în cadrul orelor de dirigenție, acolo unde profesorii au făcut posibilă această clasă, însă planul este ca programul să ajungă pe agenda autorităților. „Pe viitor, ne dorim ca această oră de nutriție să fie integrată de către Ministerul Educației ca oră de sine stătătoare în curicula școlară. De asemenea, ne dorim ca pe perioada verii să rămânem alături de ei și să dezvoltăm o aplicație prin care să aibă acces la sfaturi de nutriție, sport și de ce nu, chiar un boot camp în cadrul căruia să învețe mai multe despre nutriție”, adaugă Daniela Dinică, technician nutriționist și coordanator al programului.

Despre Ora de nutriție

Programul ORA DE NUTRIȚIE este demarat de Asociația ABC-ul Nutriție în colaborare cu BTONIC și s-a desfășurat în 9 școli gimnaziale și 2 licee din București și Constanța, unde a adunat în jurul lui 25 de traineri voluntari specialiști în educație, psihologie și nutriție.

Citește și:

Școli partenere: Școala Gimnazială Ferdinand I București, Școala Gimnazială ”Sfinții Voievozi”, Școala Gimnazială nr. 112, Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, Școala Gimnazială nr. 126, Școala ”Tudor Arghezi”, Școala ”Jose Marti”, Școala Nr. 56 Bucuresti, Școala Gimnazială Nr. 7 București, Liceul Teoretic Decebal și Liceul ”Iulia Hașdeu.”

Despre Asociația ABC-ul Nutriției

ABC-ul Nutriției este o organizație care are ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor prin educație despre nutriție și stil de viață sănătos. Suntem o echipă multi-disciplinară cu competențe în medicină, nutriție, psihologie și educație, determinată și foarte implicată, cu o energie molipsitoare. Ne punem toată energia pe care o avem în această campanie cu dorința de a promova mișcarea ca un catalizator al sănătății.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.