Setari Cookie-uri

Cinci obiceiuri sănătoase pentru o alimentație sănătoasă

Ti-ai propus ca anul acesta să mănânci sănătos sau mai sănătos? Minunat, și eu! Asta înseamnă că va trebui să renunți la anumite mâncăruri dar și obișnuințe. Iată cinci obiceiuri sănătoase pentru o alimentație sănătoasă.

Ti-ai propus ca anul acesta să mănânci sănătos sau mai sănătos? Minunat, și eu! Asta înseamnă că va trebui să renunți la anumite mâncăruri dar și obișnuințe. Iată cinci obiceiuri sănătoase pentru o alimentație sănătoasă.

1. Dormi atât cât trebuie

Somnul și obiceiurile tale alimentare sunt strâns conectate. Lipsa somnului duce la oboseală iar aceasta duce la supraalimentare. De asemenea, dacă programul tău de somn nu este fix și stai până târziu în fiecare noapte, ți se va face foame și vei lua gustări nesănătoase. Cei care stau treji până târziu, dorm până târziu și, astfel, pierd micul dejun. Pentru a te asigura că nu vei mânca mai mult din cauza lipsei somnului, stabilește-ți o rutină de dormit și menține-o.

Citește și:

2. Nu sări peste mese

Săritul peste mese, în special micul dejun, poate provoca, de asemenea, supraalimentarea. Cheia pentru o alimentație sănătoasă este să te asiguri că nu omiți niciodată o masă. Un mic dejun bun te poate pregăti pentru întreaga zi, oferindu-ți suficientă energie pentru a-ți susține corpul fără a apela la junk food.

3. Sănătos nu ar trebui să însemne plictisitor

Există o concepție greșită comună potrivit căreia o alimentație sănătoasă constă în alimente fără gust. Există însă atât de multe opțiuni atunci când vine vorba de o alimentație sănătoasă. Trebuie doar să știi rețetele potrivite. Poți găsi pe web site-uri cu alimente și rețete sănătoase sau, cel mai simplu și mai sigur, o poți urmări pe colega noastră Dr Oana Trifu Bulzan pe Instagram și Facebook.

Citește și:

4. Bea apă în loc de băuturi carbogazoase

Pentru a-ți menține celulele hidratate, trebuie să bei cel puțin opt pahare de apă în fiecare zi. Odată ce începi să bei suficientă apă, vei înceta să simți nevoia de sucuri. În acest fel, vei fi cu un pas mai aproape de atingerea obiceiurilor alimentare sănătoase.

5. Învață să gestionezi stresul

Viața este stresantă. Dar doar pentru că nu poți evita factorii stresanți nu înseamnă că trebuie să îi lași să îți controlezeviața. Există numeroase moduri în care poți gestiona stresul cum ar fi meditația și exercițiile fizice. Iți poți face timp zilnic pentru lucruri mici care te ajută să îți menții pacea interioară, cum ar fi o plimbare sau lectura unei cărți bune.

Featured foto by Spectral-Design via Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.